Connect with us

Kültür - Sanat

DOĞUŞ ÇOCUK SENFONİ ORKESTRASI’NDAN 23 NİSAN ÖZEL KONSERİ…

Kategorisinde Türkiye’de ilk ve tek niteliğindeki Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası, Galataport İstanbul’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel konser verecek. Orkestra, Galataport İstanbul Müze Meydanı’nda gerçekleşecek ve şefliğini Prof. Rengim Gökmen’in yapacağı konserlerinde, Antonio Vivaldi Dört Mevsim’den Türk valslerine kadar geniş bir repertuvarla klasikleşmiş eserleri seslendirilecek. Orkestraya ünlü keman virtüözü Cihat Aşkın eşlik edecek.

 

2006 yılında Doğuş Grubu inisiyatifi olarak faaliyete başlayan Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası, Türkiye’deki çeşitli konservatuvarlarda öğrenim gören 11-18 yaş grubundaki öğrencilerden oluşuyor.

2006 yılında Doğuş Grubu inisiyatifi olarak faaliyete başlayan ve Türkiye’deki çeşitli konservatuvarlarda öğrenim gören 11-18 yaş grubundaki öğrencilerden oluşan Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası (DÇSO), Galataport İstanbul’da Ramazan ayı boyunca devam eden ve eski gelenekleri günümüze taşıyan ‘Nostalji İstanbul’ etkinliği kapsamında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı¬’nda saat 13.30 ve 17.00’de sahne alacak.

Cihat Aşkın-Keman Virtüözü

ÜNLÜ KEMAN VİRTÜÖZÜ CİHAT AŞKIN EŞLİK EDECEK
Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası, Galataport İstanbul Müze Meydanı’nda gerçekleşecek ücretsiz 23 Nisan özel konserlerinde; Antonio Vivaldi Dört Mevsim’den Türk valslerine kadar geniş bir repertuvarla klasikleşmiş eserleri seslendirilecek. Şefliğini Prof. Rengim Gökmen’in yapacağı konserlerde orkestraya ünlü keman virtüözü Cihat Aşkın eşlik edecek.

74 KONSERDE YAKLAŞIK 100 BİN DİNLEYİCİYE ULAŞTI…
Bugüne kadar yurt içinde ve yurt dışında verdiği 74 konserde 100 bine yakın izleyiciye ulaşan Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası, 22 Nisan Cuma günü saat 21.00’de de Antalya Devlet Senfoni Orkestrası ile Antalya Atatürk Kültür Merkezi’nde müzikseverlerle buluşacak. Oğuzhan Kavruk yönetimindeki Orkestra, Antalya konserinde çocukların çok sevdiği “Fonikler Köyü” performansıyla sahnede yer alacak.

Kategorisinde Türkiye’de ilk ve tek niteliğindeki Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası, şimdiye kadar yurt içinde ve yurt dışında verdiği 74 konserde 100 bine yakın izleyiciye ulaştı. 

Prof. Rengim Gökmen

CUMHURBAŞKANLIĞI SENFONİ ORKESTRASI’YLA AYNI SAHNEYİ PAYLAŞTI…
Şefliğini & Genel Müzik Direktörlüğünü Prof. Rengim Gökmen’in üstlendiği Orkestra’ya şimdiye dek dünyaca ünlü Türk piyanistler Fazıl Say ve Gülsin Onay, keman sanatçısı Cihat Aşkın, “3 Tenor” olarak tanınan Ayhan Uştuk, Aykut Çınar, Şenol Talınlı ile flamenkonun efsane gitaristi Jose Maria Gallardo Del Rey, Antonio Marquez Dans Kumpanyası, ünlü tenor Nicola Martinucci ve Rus kemancı Alexander Markov gibi isimler eşlik etti. Orkestra, çeşitli projelerde Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’yla da aynı sahneyi paylaştı.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir