Sağlık hizmetlerinin dijital çözümlerle çok daha kişiselleştirilmiş hale geleceğini ifade eden Araştırmacı Tıp Teknolojileri Üreticileri Derneği (ARTED) Genel Sekreteri Elif Özman Pusat, “Dijital teknolojiler sadece tedavi hizmetleri için değil, koruyucu ve sağlığı geliştirici hizmetler alırken de kullanılıyor.” dedi.
Araştırmacı Tıp Teknolojileri Üreticileri Derneği (ARTED), dijital teknolojilerin sağlığın geleceğindeki yerini ve fonksiyonunu ortaya koymak adına video ve podcast serisi hazırladı. Sağlık sektöründeki profesyonellerden hizmet sunucularına, tıbbi teknoloji üreticilerinden bilişim teknolojisi firmalarına kadar pek çok paydaşın bir araya geldiği “ARTED Dijital Sağlık Söyleşileri” adlı çalışmada “sağlık hizmetlerinin teknoloji sayesinde geçireceği büyük dönüşüme” dikkat çekiliyor.
ARTED Genel Sekreteri Elif Özman Pusat, sağlık hizmetlerinin dijital çözümlerle çok daha kişiselleştirilmiş hale geleceğini söyledi.
HASTALARI UZAKTA İZLEME İMKÂNI
“Dijital teknolojiler sadece tedavi hizmetleri için değil, koruyucu ve sağlığı geliştirici hizmetler alırken de kullanılıyor.” diyen Pusat, konuya ilişkin şu bilgileri aktardı: “Hekimlere hastalarını uzaktan izleme ve takip etme imkânı veriyor. Hekimlerin sanal konsültasyonlar, uzaktan müdahaleler yapmasına ve sanal eğitimler almasına fırsat yaratarak son teknoloji sağlık hizmetlerinin daha geniş bir coğrafyada daha çok kişiye nitelikli olarak ulaşmasına katkıda bulunuyor.
Araştırmacı Tıp Teknolojileri Üreticileri Derneği (ARTED) Genel Sekreteri Elif Özman Pusat, “Dijital teknolojiler sadece tedavi hizmetleri için değil, koruyucu ve sağlığı geliştirici hizmetler alırken de kullanılıyor.” dedi.
HARİTALAMA, TAKİP VE SÜREKLİLİK…
Öte yandan dijital teknolojilerin yaygın kullanım alanları arasında tıbbi bilgi kaynaklarının araştırılması, klinik desteğin kolaylaştırılması, bakım kalitesinin izlenmesi, bulaşıcı hastalıkların haritalanması ve yayılmasının izlenmesi, ilaç ve aşı tedarikinin takibi yer alıyor. Dijital teknolojilerin klinik destek araçlarının ve sevk sistemlerinin birinci basamak sağlık hizmetlerine entegre edilmesi, bakımın koordine edilmesine ve birinci, ikinci, akut ve yaşlı bakımı hizmetlerinde sürekliliğin sağlanmasına yardımcı olabilir.
KLİNİK KARAR SÜREÇLERİNE DESTEK
Elektronik sağlık kayıtları, bireyin sağlığı, tıbbi durumları, kullandığı ilaçlar ve önemli olaylar hakkındaki bilgileri toplar ve bu bilgiler, yönlendirmeler, klinik karar verme amacıyla paylaşılabilir. Dijital teknolojiler hasta yolculuğunun iyileştirilmesine yardımcı olabilir, bakım süreçlerinin gereksiz bir şekilde tekrarlanmasını engelleyebilir ve sağlık hizmet sağlayıcıları arasındaki iletişimi geliştirebilir, ayrıca plansız hastaneye yatışları ve acil sağlık ziyaretlerini önleyebilir.”
ARTED Dijital Sağlık Söyleşileri
-YouTube: https://bit.ly/49SGj4P
-Spotify: https://spoti.fi/49TzJLy