Connect with us

Gündem

“İLAÇTAN EN FAZLA YÜZDE 1 KDV ALINMALI”

İlaca erişimin en temel yurttaşlık hakkı olduğunu belirten Sağlık Hizmetleri Sendikası (SAHİM-SEN) Başkanı Özlem Akarken “ İlaçta alınan vergilerin gelişmiş ülkelerde olduğu gibi ya hiç alınmaması ya da yüzde 1’lere düşürülmesi gerekir.” dedi.

 

Özlem Akarken- SAHİM-SEN  Başkanı

İlaç ürünlerinden yüzde 10 oranında Katma Değer Vergisi (KDV) alınmasının “ilaca erişim sorununu” büyüteceği ifade ediliyor.

İLACA ERİŞİM EN TEMEL YURTTAŞLIK HAKKI
Anayasadaki sosyal devlet ilkesi gereği “ilaca erişimin en temel yurttaşlık hakkı!” olduğunun altını çizen Sağlık Hizmetleri Sendikası (SAHİM-SEN) Başkanı Özlem Akarken “İlaca ulaşım her geçen gün zorlaşmaktadır. İlaçtan alınan vergilerin gelişmiş ülkelerde olduğu gibi ya hiç alınmaması ya da yüzde 1’lere düşürülmesi gerekir.” dedi.

İlaç ürünlerinden yüzde 10 oranında Katma Değer Vergisi (KDV) alınmasının “ilaca erişim sorununu” büyüteceği ifade ediliyor.

PEK ÇOK İLAÇ PİYASADA BULUNAMIYOR
Başta ateş düşürücüler ve ağrı kesiciler olmak üzere Türkiye’de kanser, epilepsi, astım ve migren hastalıkları ile yardımcı üreme tedavilerinde kullanılan pek çok ilacın piyasada bulunamadığına dikkat çeken Akarken, “enflasyonist ortamdan kaynaklı yabancı ilaç firmalarının da piyasadan çekilmeye başlamasıyla” sorunun daha da derinleşeceğine işaret etti.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir