Connect with us

Gündem

HAYATA TUTUNAMAYAN DÂHİYANE İNSANLARIN HİKÂYESİ: KELEBEKLERİN ÇIĞLIĞI…

Cengis Asiltürk, yönetmenliğini üstlendiği Kelebeklerin Çığlığı adlı filmin “hayata tutunamayan dâhiyane insanların yaşamlarını” gözler önüne serdiğini söyledi. Asiltürk, “İstanbul’un Kayıp Rüya’sı, Palikarya, Öteki Kadınlar, İki Gölgeli Kadın” adlı dört epizottan oluşan filmle “saf aşkları, gölgelenmiş başarıları ve isimsiz insanların serüvenlerini” farklı bir sinema dili üslubu ve şiirsel görüntülerle beyaz perdeye aktardıklarını kaydetti.

 

Yönetmenliğini Cengis Asiltürk’ün yaptığı ve birçok değerli sanatçının oyuncu kadrosuna dahil olduğu Kelebeklerin Çığlığı isimli sinema filminin çekimlerine İstanbul’da devam ediliyor.

FİLM DÖRT EPİZOTTAN OLUŞUYOR
Asiltürk; Zaim Güvenç, Altan Akışık, Eren Sezer, Pınar Alkan, Serli Sete Nişanyan, Alper Kafa, Özgür Akdemir, Ebru Çömlekçi ve Çetin Pınarlı’nın rol aldığı filmin, “İstanbul’un Kayıp Rüya’sı, Palikarya, Öteki Kadınlar, İki Gölgeli Kadın” adlı dört epizottan oluştuğunu açıkladı.

FARKLI BİR SİNEMA DİLİ ÜSLUBU VE ŞİİRSEL GÖRÜNTÜLER…
Dört epizotun bütünleşik tek hikâyeye dönüştüğünü ifade eden Asiltürk, film hakkında şu bilgileri aktardı: “Son derece profesyonel bir ekip tarafından gerçekleştirilen Kelebeklerin Çığlığı adlı filmimizin çekimleri İstanbul’da sürüyor. Hayata tutunamamış dâhiyane insanların hayatlarının gözler önüne serildiği sinema filminde; saf aşkların, gölgelenmiş başarıların, isimsiz insanların serüvenleri farklı bir sinema dili üslubuyla ve şiirsel görüntülerle kurulmuştur. Bu filmde bana ait olan ‘romanesk-sinema’ teoremini uyguluyorum.”

“TÜM EMEK VERENLERE TEŞEKKÜR EDERİM”
Filmin görüntü yönetmenliğini Hakkı Kablan, ses operatörlüğünü Ömer Mınak, prodüksiyon amirliğini Ali Tatlı ve genel koordinatörlüğünü ise İsmail Keskin üstlendiğini kaydeden Asiltürk, “Tüm emek verenlere teşekkür ederim.” dedi.

Daha öncesinde “Düttürü Dünya”, “Melek Yoksa Şeytan mı?” ve “Eğreti Gelin Lâdik” filmlerinde oynayan Zaim Güvenç, Kelebeklerin Çığlığı filminde rol olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir