Connect with us

Kültür - Sanat

UNUTULMAZ ŞİİRLERİN ÖLÜMSÜZ BESTELERİ…

Hakan Talu yönetimindeki Cemal Reşit Rey (CRR) Türk Müziği Topluluğu, Orhan Veli Kanık, Cahit Sıtkı Tarancı, Nazım Hikmet ve Ümit Yaşar Oğuzcan’ın da aralarında bulunduğu Türk Edebiyatı’nın unutulmaz şairlerine ait şiirlerin notaya döküldüğü eserleri seslendirecek.

 

Mesut Cemil, Osman Nihat Akın, Şekip Ayhan Özışık ve Avni Anıl gibi Türk Sanat Müziği’ne damgasını vuran bestecilerin, aralarında Orhan Veli Kanık, Cahit Sıtkı Tarancı, Nazım Hikmet ve Ümit Yaşar Oğuzcan’ın da bulunduğu Türk Edebiyatı’nın tanınmış şairlerinin şiirlerini notaya döktüğü ölümsüz eserler; Cemal Reşit Rey (CRR) Türk Müziği Topluluğu tarafından 8 Şubat 2022 tarihindeki “Şairler ve Şarkılar” başlıklı konserde seslendirilecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) CRR Konser Salonu’ndaki program saat 20.00’de başlayacak.

(Soldan sağa) Cahit Sıtkı Tarancı, Nazım Hikmet, Orhan Veli Kanık, Ümit Yaşar Oğuzcan.

 

Hakan Talu- CRR Türk Müziği Topluluğu Şefi

TAM BİR MÜZİK VE EDEBİYAT ZİYAFETİ…
Hakan Talu yönetimindeki CRR Türk Müziği Türk Müziği Topluluğu konserde aşk, hüzün, sevinç ve İstanbul temalı eserlerle dinleyicilere kelimenin tam manasıyla müzik ziyafeti verecek. Merve Utandı Kalkan, Leyla Ertem, Selin Yücesoy, Esra İpekçioğlu, Sait Berker Seymenoğlu, Alican Aygün, Yaşar Binici ve Murat Avşar’ın solist olarak yer alacağı konserde seslendirilecek eserlerden bazıları şöyle: Enginde Yavaş Yavaş Günün Minesi Soldu, İstanbul’da Boğaz İçinde, Bir Ateşim Yanarım, Gri Denizin Nazlı Kızı ve Martılar.

 

 

 

 

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir