Connect with us

Finans & Ekonomi

DİJİTAL DÖNÜŞÜM BULUT ÇÖZÜMLERLE HIZ KAZANIYOR…

Çalışma düzeninde sağladığı esneklik ve verimliliği azami düzeye çıkarmasıyla Covid-19 salgını sürecinde şirketlere yapısal çözümler sunan bulut teknolojileri, dijital dönüşümde ciddi boyutta rol oynuyor. Globalde iş süreçlerinin yüzde 94’ünü bulut sistemleri üzerinden takip etmek mümkün. Pandemi sırasında ortaya çıkan çip krizi, ‘DaaS’ olarak bilinen ve “fiziksel bir cihaz gerektirmeksizin iş süreçlerini uzaktan yönetebilme imkanı sağlayan” bulut tabanlı masaüstü uygulamasıyla aşıldı.

 

Teknolojik dönüşüm şirketlerinden Telcoset’in ICT (“Information and Communication Technology / Bilgi ve İletişim Teknolojileri) Çözümleri Direktörü Erol Mert, bulut teknolojilerinin şirketlere “ölçeklendirme, inovasyon kabiliyetinin artması, verimlilik, veri güvenliği, esneklik, pratiklik, hız, çeşitlilik ve uzmanlık” konularında fayda sağladığını ifade ediyor. Dijital dönüşümün reel sektörün kar maksimizasyonu açısından stratejik önem taşıdığını belirten Mert, “Yerli sanayinin yüksek katma değerli ürün üretme potansiyeline ve Ar-Ge yatırımlarına da bu yolla katkı sunulacak.” diyor.

Erol Mert-Telcoset ICT  Çözümleri Direktörü

“BULUT YATIRIMLARI 2025’TE 800 MİLYAR DOLARA ULAŞACAK”
Covid-19 salgını sırasında -iş süreçlerinin yüzde 94’ünün takip edilebildiği-bulut bilişimine yönelen yatırım hacminin globalde iki kat büyüdüğünü ve 2025 sonuna kadar tahminen 800 milyar dolara ulaşacağını kaydeden Mert, şu detaylara dikkat çekiyor: “Gerek her alanda bulut teknolojilerinden faydalanabilmek, gerek ise genel anlamda pandeminin yol açtığı riskleri minimize etmek için, bu aralar yerli endüstriler teknolojik dönüşüm alanındaki uzmanlığımıza çok daha sık başvuruyorlar, Türkiye dijital sanayi devrimini pandemi sürecinde gerçekleştiriyor diyebiliriz. Lokal regülasyonlara rağmen kurumsal pazarda müşteriler özellikle e-posta, yedekleme servisleri, yazılım geliştirme servisleri gibi iş ihtiyaçlarını buluttan karşılamaya başladılar.”

“ÇİP KRİZİNDE BULUT TABANLI MASAÜSTÜ UYGULAMALAR İMDADA YETİŞTİ”
Pandeminin şirketlere yüklediği risklerin insan kaynağı ve sağlıkla sınırlı olmadığını vurgulayan Mert,  konuya ilişkin açıklamalarına şöyle devam ediyor: “Pandemi süreci aniden artan talep yüzünden akıllı telefonlardan, bilgisayarlara, otomobilden tabletlere kadar birçok teknolojik ürünün üretiminde kullanılan çiplerin kıtlığını da beraberinde getirdi. Evlere kapandığımız bu süreçte, bilgisayar ve akıllı cihazlara duyulan ihtiyaç artarken, sağlık endişeleri araba sahibi olma talebini patlatmış durumda. Söz konusu krizi aşmak için kolları sıvayan şirketler çareyi, ‘DaaS’ olarak da bilinen bulut tabanlı masaüstü uygulamalarında buldular. Bulut masaüstleri, mevcut krizde yaşanan gecikmeleri önlemede en iyi yöntem gibi görünüyor. Bulut masaüstü uygulaması, fiziksel bir cihaz gerektirmeksizin iş süreçlerini uzaktan yönetebilme imkanı sağlıyor.”

“TÜKETİCİLERİN BULUT HARCAMALARI YÜZDE 18,4 ARTACAK”
Global çip krizini “ekonomideki önemli kırılma noktalarından biri” diye niteleyen Mert, “Gartner raporuna göre genel bulut hizmetlerine yapılan tüketici harcamalarının globalde bu yılki payının yüzde 18,4 artarak toplam 304,9 milyar dolara ulaşması bekleniyor.” bilgisini aktarıp  “Çip krizi, özellikle DaaS ve genel olarak bulut teknolojilerine olan ilgiyi üst seviyelere taşıyacak gibi duruyor.” öngörüsünü paylaşıyor.

 

 

 

 

 

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir