Connect with us

Kültür - Sanat

“MÜZEDE SAHNE” ETKİNLİKLERİ BAŞLIYOR…

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi’nin (SSM) Sabancı Vakfı katkılarıyla düzenlediği açık hava etkinliği “Müzede Sahne” 5. yılında perdelerini açmaya hazırlanıyor. 17 – 22 Ağustos 2021 tarihleri arasında Sabancı Müzesi’nin farklı noktalarında düzenlenecek programda birbirinden farklı oyunlar izleyiciyle buluşacak.

Bu sene “Şimdi ve Buradayız Aşkım!” başlığıyla düzenlenecek Müzede Sahne etkinliği kapsamında tiyatro oyunlarının yanı sıra metin okumaları ve paneller de düzenlenecek.

Etkinlikle ilgili konuşmalarda şunlar dile getirildi:

Dr. Nazan Ölçer-Sakıp Sabancı Müzesi Müdürü

Dr. Nazan Ölçer-Sakıp Sabancı Müzesi Müdürü

“BİR HAFTA BOYUNCA ÇOK RENKLİLİĞİ KUTLAYACAĞIZ”
Sakıp Sabancı Müzesi Müdürü Dr. Nazan Ölçer: “Müzede Sahne’nin ilk adımı 2016 yılında Kuzgun Acar’ın ‘Kuşlar Soyut Kompozisyon’ isimli eserinin sergilenmesine paralel gerçekleştirilen mask tiyatrosuyla atılmıştı. Zaman içinde gelişti; bir gösteriyle başlayan Müzede Sahne; aralarda konuşmalar, paneller, okumaların olduğu kapsamlı bir festivale dönüştü. Sahne sanatları 2020 başından bu yana salgın nedeniyle zorlu bir sınav veriyor. Geleceğe birlikte bakmak, birbirimizi kollamak, birbirimizle uzlaşmak, hayal kurmak, üretmek her zamankinden çok daha kıymetli oldu. Bizler de sanat yönetmenimiz Emre Koyuncuoğlu’yla “nasıl daha fazla kapsayıcı ve birleştirici olabiliriz?’ sorusunu sorduk ve temamızı ‘Şimdi ve Buradayız Aşkım!’ olarak belirledik. Bir hafta boyunca oyunlarla, panellerle, gösterilerle çoğulculuğu, çok renkliliği, sevginin iyileştiriciliğini ve aşkın gücünü kutlayarak yan yana geleceğiz.”

Nevgül Bilsel Safkan-Sabancı Vakfı Genel Müdürü

Nevgül Bilsel Safkan-Sabancı Vakfı Genel Müdürü

“TOPLUMSAL GELİŞME İLHAM VERİCİ HİHAYELERLE MÜMKÜN”
Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan: “Toplumsal gelişmenin, bireylerin potansiyelinin ortaya çıkarılması ve ilham veren hikayelerin paylaşılmasıyla mümkün olacağına inanıyoruz. Bu doğrultuda pek çok proje hayata geçiriyor ve bu projelerimiz içinde kültür-sanata ayrıca önem veriyoruz. Bireyin ve toplumun iyi olma halinde kültür sanatın gücü yadsınamaz. Bu sebeple içinde bulunduğumuz pandemi döneminin tüm koşullarına rağmen sanatın hemen her alanına verdiğimiz desteği sürdürmeye devam ettik. Sabancı Vakfı olarak sosyal değişim hedefimiz doğrultusunda, içinde olduğumuz her projeye uzun soluklu yaklaşıyor, desteklerimizi bu yönde sürdürüyoruz. 5 yıldır desteklediğimiz Müzede Sahne de sosyal gelişim yolunda önemli bir adım. Müzede Sahne’nin bu yılki başlığı, bizlere birlikte olmanın verdiği gücü tekrar hatırlatacak ve pandemi yorgunu ruhlarımıza iyi gelecek.”

Emre Koyuncuoğlu-Müzede Sahne’nin Sanat Yönetmeni

Emre Koyuncuoğlu-Müzede Sahne’nin Sanat Yönetmeni

“BİRLİKTE NELER YAPABİLECEĞİMİZİ KONUŞACAĞIZ”
Müzede Sahne’nin Sanat Yönetmeni Emre Koyuncuoğlu: “Zor bir seneyi yalnızlıklarla, korku ve kayıplarla geçiriyoruz. Bu yıl beşincisi düzenlenen Müzede Sahne Gösteri Sanatları etkinliğimizde kısa dönemde art arda yaşanmışlıklara birlikte bakma zamanı geldi. Şimdi fark etme zamanı: Ne kayboldu, ne kaldı, beraber ve birlikte ne yapabiliriz, yaşamımızı nasıl olumlayabiliriz, nasıl kapsayıcı ve birleştirici alanlar oluşturabiliriz, birbirimize nasıl iyi geliriz? Müzede Sahne’de bunları konuşacağız, sanatçıların üretimini, üretimin içinde varolan uzlaşıyı izleyip, paylaşacağız. Sevgiyi ve aşkı herkes için, her renk, her ses, her zaman, her anlayış ve her varoluş için hatırlayacağız ve ‘yaşamı’ kutlayacağız.”

Etkinlik programı ve detaylı bilgi için: https://www.sakipsabancimuzesi.org/tr/sayfa/etkinlik-takvimi/muzede-sahne-2020

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir