Connect with us

Kültür - Sanat

ROSWITHA HAFTMANN ÖDÜLÜ GÜLSÜN KARAMUSTAFA’NIN…

İsviçreli ünlü galeri sahibi Roswitha Haftmann’ın başlattığı sıra dışı sanatsal üretime imza atmış yaşayan bir sanatçıya verilen Roswitha Haftmann Ödülü’ne bu yıl Gülsün Karamustafa layık görüldü.

40 yılı aşkın sanat hayatında; göç, yerellik, kimlik, kültürel farklılık ve toplumsal cinsiyet konularını resim, enstalasyon, video ve performans gibi çeşitli mecralar üzerinden ele alan Gülsün Karamustafa’ya ödülü 3 Aralık 2021 tarihinde İsviçre’de düzenlenecek törenle takdim edilecek.

Gülsün Karamustafa'nın resimlerinde biri.

Gülsün Karamustafa’nın resimlerinden biri.

“ZAMANIMIZIN EN SANATSAL VE AYNI ZAMANDA POLİTİK OLARAK İKNA EDİCİ SESLERİNDEN BİRİ”
Roswitha Haftmann Vakfı Yönetim Kurulu, ödülün 20. sahibi Gülsün Karamustafa’yı “zamanımızın en sanatsal ve aynı zamanda politik olarak en ikna edici seslerinden biri” diye tanımlıyor. Karamustafa’nın, eserleri Tate Modern, Londra, Guggenheim Müzesi, New York, Contemporary Art Chicago, Modern Sanatlar Müzesi, Paris, Ludwig Müzesi, Köln, Mumok, Viyana, İstanbul Modern ve Arter koleksiyonlarının yanı sıra, nitelikli özel koleksiyonlarda da yer alıyor.

GENÇ SANATÇILARA İLHAM KAYNAĞI
Karamustafa, 2000’li yılların başlangıcından itibaren yeni nesil sanatçılara sosyo-politik yönüyle öne çıkan eserler üretme konusunda ilham kaynağı isimlerin başında yer geliyor. Bizans ikonaları ve cam altı resimlerinden esinlendiği çalışmalarında sanatın yerleşik kurallarını yıkan sanatçı, odaklandığı konuların etrafında dönen tartışmalara karşı gösterdiği ilgiyle aralarında Hollanda’dan Prince Claus Ödülü’nün de bulunduğu pek çok ödülün sahibi oldu.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir