Connect with us

Teknoloji

TÜRK TELEKOM İLK ÇEYREKTE YÜZDE 20,4 BÜYÜDÜ

Türk Telekom, 2021’in ilk çeyreğinde yüzde 20,4 büyüyerek 7,6 milyar TL gelir sağladı. Şirketin karı, geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 105 artarak 1,36 milyar TL seviyesine ulaştı. Son bir yılda net 2,2 milyon abone kazanan Türk Telekom’un toplam abone sayısı da 50,6 milyona yaklaştı.

Yılın ilk üç ayında 7,6 milyar TL konsolide gelir elde eden Türk Telekom’un faiz, amortisman ve vergi öncesi kârı (FAVÖK) geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 27,7 artışla 3,8 milyar TL’ye ulaşırken FAVÖK marjı yüzde 50,1 oldu. 2020’de yılın ilk aylarında yaşanan olumsuz kur hareketlerine karşın Türk Telekom’un net kârı yıllık yüzde 105’lik yükselişle 1,36 milyar TL’ye ulaştı. Türk Telekom’un yatırım harcamaları da Mayıs ayına kadar yıllık yüzde 40 artışla 1,3 milyar TL’ye çıktı.

Ümit Önal-Türk Telekom CEO'su

Ümit Önal-Türk Telekom CEO’su

“SÜRDÜRÜLEBİLİR BÜYÜME İÇİN ÇALIŞTIK”
Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, salgın döneminde sürdürülebilir büyüme için çalıştıklarını söyledi: “Ülkemiz, bir çeyreği daha pandemi kısıtlamalarıyla geçirdi. Bu dönem boyunca sürdürülebilir büyüme için hedeflerimiz üzerinde çalışmaya odaklandık. Finansal mükemmellik ve risk yönetimi, dijitalleşme, verimlilik ve üstün müşteri deneyimine öncelik vererek 2020 yılının zorluklarını fırsatlara dönüştürmeyi başardık. Bu çeyrekte, sabit ve mobil iş kollarımıza ek olarak kurumsal datadaki gelir büyümesinde de beklentilerimizin üzerinde performans gösterdik. Şu ana kadar kaydettiğimiz ilerleme ve önümüzdeki aydınlık görünüm; hizmetlerimizin bir parçası olarak kabul ettiğimiz, müşterilerimize, toplumumuza ve paydaşlarımıza kendini ‘değerli hissettirme’ iştiyakımızın bir eseridir.”

“2021 BEKLENTİSİ YÜZDE 16’LIK GELİR BÜYÜMESİ”
2021 yılında yüzde 16’lık gelir büyümesi beklediklerini aktaran Önal, konuyu şöyle detaylandırdı: “2021 yılına tahminlerimizden daha güçlü başladık. Bu nedenle 2021 öngörümüzü yukarı yönlü revize etmek için sağlam bir zemin oluştu. Mevcut koşullarda, yaklaşık yüzde 16 gelir büyümesi, yaklaşık 15,4 milyar TL FAVÖK ve yaklaşık 8 milyar TL yatırım harcaması öngörüyoruz. Yatırımlarımızla, sabit ve mobil şebekelerimizin genişletilmesi ve iyileştirilmesine, kapasite artırmaya, dijital gündeme, veri merkezlerine ve 5G’ye geçişe odaklanacağız.”

“DİJİTAL DÖNÜŞÜM İÇİN SORUMLULUK ALDIK”
Bağımsız araştırma şirketi Opensignal’in ‘2021 Global Mobil Ağ Deneyim Ödülleri’nde* ‘Yükselen Yıldızlar’ ve ‘Yüksek Performanslılar’ arasında yer aldıklarını hatırlatan Önal, devamında şunları dile getirdi: “Nokia’yla gerçekleştirdiğimiz 5G hız denemesinde 4.5Gbps üzeri hızlara ulaşarak yeni bir dünya rekoru kırdık. İstanbul Ticaret Odası ile yaptığımız iş birliğiyle İstanbul’daki 430 bin KOBİ’nin dijital dönüşümü için sorumluluk üstlendik. Yenilikçi dijital servislerimize rağbet artarken çevrim içi işlem kanallarımızdan yapılan TL yükleme ve fatura ödemeleri geçen yılın aynı dönemine göre yıllık yüzde 71 arttı.”

“İLK SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK RAPORU YAYINLANACAK”
Türk Telekom’un sürdürülebilirliğin evrensel ilkelerini iş süreçlerimize entegre ettiklerini ifade eden Önal: “İlk sürdürülebilirlik raporunu 2021 yılında yayımlamak istiyoruz”. dedi.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir