
400 milyonluk konuşma rekoruna sahip Türk yapay zeka şirketlerinden CBOT, WhatsApp’ın Türkiye’de ve globalde İşletme Çözüm Sağlayıcısı (BSP) oldu. WhatsApp’ın az sayıda şirkete verdiği bu yetkiyle; yurt dışındaki ve Türkiye’deki işletmelere daha önce yabancı şirketlerin sağladığı “Business API” hizmetini Türk mühendisler sunacak.
CBOT, Whatsapp’ın kullanıma hazır sanal asistanları, IVR üzerinde yer alan sesli asistanları, mesajların yönetimini kolaylaştıran canlı destek çözümlerini ve müşteri deneyimini yönetmesine destek verecek. Bu sayede şirketler; CBOT’un MasterPass’la entegre altyapısı sayesinde Whatsapp üzerinden ödeme alabilecek.

Mete Aktaş-CBOT Kurucu ve CEO’su
“WHATSAPP ŞİRKETLER İÇİN KRİTİK BİR KANAL”
CBOT Kurucu ve CEO’su Mete Aktaş, Whatsapp’ın müşteri ve çalışan deneyimi açısından kritik öneme sahip olduğunu söyledi: “Şirketler için müşteri yönetiminin kritik hale geldiği günümüzde tüm şirketler müşterilerine ulaşabilecekleri, onların deneyimlerini iyileştirebilecekleri kanallara yoğunlaşıyor. 2 milyarlık kullanıcı sayısıyla WhatsApp da şirketler için müşteri ve çalışan deneyiminde kritik bir kanal. Özellikle WhatsApp Business uygulaması şirketleri müşteri yönetimlerinde bir adım ileri taşıyordu. Ancak Türkiye’deki şirketler bu hizmeti yabancı şirketlerden döviz ödeme yaparak satın alabiliyorlardı.”
“ŞİRKETLERİN MÜŞTERİ HİZMETLERİ İYİLEŞECEK”
Şirketlerin müşteri hizmetlerini iyileştirmeye yönelik “Whatsapp business API” sunacaklarını ifade eden Aktaş, konuyu şöyle detaylandırdı: “Biz CBOT olarak alanımızdaki yetkinliğimizle artık WhatsApp Business API hizmetini sunabileceğiz. Yani şirketler artık Whatsapp Business uygulamasını kullanabilmek için müşterileriyle paylaşacakları telefon numaralarının hesap aktivasyonlarını CBOT aracılığı ile yapacaklar. Bu aktivasyon sonrasında CBOT’un canlı destek ekranları üzerinden tüm mesajlarını yönetebilecekler. İstedikleri takdirde kullanıma hazır sanal asistanları kendi CRM, e-ticaret vb. sistemleri ile entegre bir şekilde devreye alarak 7/24 WhatsApp üzerinden hizmet verebilecekler. Bu durum kullanıcılar için uzun bekleme sürelerini azaltacak, işletmelerin ise daha uygun maliyetler ile müşteri hizmetlerini iyileştirmesini sağlayacak.”
“YERLİ TEKNOLOJİ ÇÖZÜMLERİNDEN YARARLANILACAK”
CBOT’un 2020’de IVR sistemlerine sesli sanal asistanların entegre edilmesini hedefleyen “CBOT SPEECH” ürününü yapay zeka platformuna eklediklerini hatırlatan Aktaş: “CBOT aracılığıyla WhatsApp Business API aktivasyonu yapan işletmeler artık IVR kanalından başlayan bir diyaloğu Whatsapp’ta sonlandırabilecekleri entegre bir hizmet sağlayabilecek. Üstelik bu çalışmaların hepsinde CBOT’un yerli teknoloji çözümlerinden yararlanabilecek.” dedi.