Connect with us

Finans & Ekonomi

“WEB 3.0 TEKNOLOJİ VE İŞ MODELLERİ İHRACININ YOLU AÇILACAK”

“Web 3.0 ve blockchain teknolojilerini dünyada birçok alanda iş yapış mantığını kökten değiştiren bir evrim olarak değerlendirmek gerektiğini” ifade eden DEİK Web 3.0 / Blockchain Komitesi Burak Soylu “Gerek blockchain gerekse Web 3.0 alanında yenilikçi işler yaparak dünyaya teknoloji ve iş modelleri ihraç etmemizin yolu açılacak. DEİK Yönetiminin ortaya koyduğu vizyoner yaklaşımla oluşturulan komitenin ülkemiz için çok kıymetli olduğuna inanıyorum.” dedi.

 

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Dijital Teknolojiler İş Konseyi bünyesinde Web 3.0 / Blockchain Komitesi kuruldu. Komite, “iş dünyasında ağırlığı ve kullanım örnekleri giderek artan” web 3.0 ve blockchain teknolojilerinin Türkiye’de en doğru haliyle uygulanabilmesini sağlayacak yol haritaları oluşturacak. Komitenin başkanlık görevini Roofstacks Kurucusu ve CEO’su Burak Soylu yerine getirecek.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Web 3.0 / Blockchain Komitesi Burak Soylu “Gerek blockchain gerekse Web 3.0 alanında yenilikçi işler yaparak dünyaya teknoloji ve iş modelleri ihraç etmemizin yolu açılacak.” dedi. 

“TEKNOLOJİDE ATAPTEDE DÜNYADA ÖZEL BİR YERE SAHİBİZ”
“Web 3.0 ve blockchain teknolojilerini dünyada birçok alanda iş yapış mantığını kökten değiştiren bir evrim olarak değerlendirmek gerektiğini” ifade eden DEİK Web 3.0 / Blockchain Komitesi Başkanı Burak Soylu şunları söyledi: “Bugünden geleceğe hazır olmak adına cesurca adımlar atarken; alanında uzman kişilerle stratejik hamleler yapmak çok önemli. Türk milleti olarak teknoloji adaptasyonu anlamında dünyada özel bir yere sahibiz. Bu duruşun genel bir hareket olarak endüstriler ve iş kollarına da yayılması çok kritik dünyada. Böylelikle gerek blockchain gerekse Web 3.0 alanında yenilikçi işler yaparak dünyaya teknoloji ve iş modelleri ihraç etmemizin yolu açılacak. DEİK Yönetiminin ortaya koyduğu vizyoner yaklaşımla oluşturulan komitenin ülkemiz için çok kıymetli olduğuna inanıyorum.”

“İŞ YAPIŞI VE TİCARİ GETİRİYİ POZİTİF ETKİLEME POTANSİYLİ YÜKSEK”
Türkiye’nin Web 3.0 ve blockchain teknolojileri uygulamalarında öncülük etmesinin yolunun açıldığını kaydeden Soylu “Teoride değil hem iş yapışımızı hem de ticari getiriyi pozitif etkileme potansiyeli yüksek bu teknolojilerin farkındalığını ve uygulamalarını artırmak benim de önceliğim olacak. DEİK Web 3.0/Blockchain Komite Başkanlığı görevimde de ülkemizin bu alanda ilerlemesi adına tüm gücümle çabalayacağım.” dedi.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Dijital Teknolojiler İş Konseyi bünyesinde kurulan Web 3.0 / Blockchain Komitesi, “iş dünyasında ağırlığı ve kullanım örnekleri giderek artan” web 3.0 ve blockchain teknolojilerinin Türkiye’de en doğru haliyle uygulanabilmesini sağlayacak yol haritaları oluşturacak.

“ÇALIŞTIĞIMIZ SEKTÖRLERE DEĞER KATACAK ÖRNEKLER GELİŞTİRDİK”
Soylu, bu teknolojilere ilişkin tecrübeleri hakkında şu bilgileri aktardı: “Roofstacks olarak 2015 yılından itibaren turizm, fintech, oyun ve metaverse alanlarında teknolojiler üretirken; en uygun alanlarda bu teknolojilerden hem faydalanıyor hem de yenilikçi bakış açısı getiriyoruz. Çalıştığımız her sektöre hem değer katacak hem de fark yaratacak örnekler geliştirdiğimizi belirtebilirim. Bugün her endüstride küçük yansımalarını görmeye başladık ancak orta ve uzun vadede hem blokchain hem de Web 3.0 teknolojilerinin çok geniş yer edineceği şüphesiz bir gerçek.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir