Connect with us

Finans & Ekonomi

CUMHURİYET’İN 100’ÜNCÜ YILINDA ERİŞİMSİZ 100 KÖYE İNTERNET HAMLESİ…

Cumhuriyet’in ve İş Bankası’nın ardı ardına gelen100’üncü kuruluş yıl dönümü kutlamaları kapsamında İş Bankası ve İşNet tarafından “100 Köye İnternet” projesi başlatıldı. İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, “uygun altyapılar olduğunda gençlerin köylerden kentlere göçünün de önüne geçilebildiğini” belirterek “Ülkemizin verimli ovalarında açtığımız tarım ihtisas şubeleri tarım ve teknolojiyi bir araya getiren bir rol üstlenirken, bilgi teknolojileri iştirakimiz İşNet ile köylerdeki erişim sorununun çözümüne katkıda bulunacak bir adım atıyoruz.” dedi.

 

Cumhuriyet’in ve İş Bankası’nın ardı ardına gelen100’üncü kuruluş yıl dönümü kutlamaları kapsamında İş Bankası ve İşNet tarafından “100 Köye İnternet” projesi başlatıldı.

İş Bankası ve İşNet “kırsal alanların ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkıda bulunmak” amacıyla “100 Köye İnternet” projesini hayata geçirdi. İnternet erişiminin uydu üzerinden sağlanacağı proje kapsamındaki köylerin 22’inde kurulum işlemleri tamamlandı.

ÖĞRENMEDE VE VERİMLİLİKTE FIRSAT EŞİTLİĞİ…
İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, Cumhuriyet’in ve İş Bankası’nın ardı ardına gelen100’üncü kuruluş yıl dönümü kutlamaları çerçevesindeki projeye ilişkin şunları kaydetti: “Dönüşümün anahtarının teknoloji ve girişimcilik olduğu bir çağda çocukların internetle dünyaya bağlanarak öğrenme fırsatlarına; tarımsal üreticilerin verimliliklerini artıracak teknolojik uygulamalara erişimi önem taşıyor.

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, “uygun altyapılar olduğunda gençlerin köylerden kentlere göçünün de önüne geçilebildiğini” belirterek “Ülkemizin verimli ovalarında açtığımız tarım ihtisas şubeleri tarım ve teknolojiyi bir araya getiren bir rol üstlenirken, bilgi teknolojileri iştirakimiz İşNet ile köylerdeki erişim sorununun çözümüne katkıda bulunacak bir adım atıyoruz.” dedi.

“KÖYLERDEN KENTLERE GÖÇÜN ÖNÜNE GEÇİLECEK”
Uygun altyapılar olduğunda gençlerin köylerden kentlere göçünün de önüne geçilebiliyor. Ülkemizin verimli ovalarında açtığımız tarım ihtisas şubeleri tarım ve teknolojiyi bir araya getiren bir rol üstlenirken, bilgi teknolojileri iştirakimiz İşNet ile köylerdeki erişim sorununun çözümüne katkıda bulunacak bir adım atıyoruz.

“İŞ BANKASI’NIN KURULUŞ VİZYONUNU TAŞIYAN BİR HAMLE”
100 Köye İnternet projesi, bir altyapı yatırımının ötesinde Bankamızın kuruluş vizyonunu taşıyan bir hamle. Bu yaklaşımla, 100’üncü kuruluş yıl dönümümüzü kutlayacağımız 2024 yılı boyunca iştiraklerimizle birlikte ülkemizin kalkınmasına katkı sağlayan projeleri desteklemeye devam edeceğiz.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir