Connect with us

Finans & Ekonomi

OTOKAR’IN ELEKTRİKLİ OTOBÜSÜ E-CENTRO 2024’TE İTALYA YOLLARINDA…

İtalya’dan 29 adet sipariş edilen e-Centro mikrobüsün “tasarım, teknolojiler ve güvenlik alanındaki yenilikçi çözümleriyle” ön plana çıktığını söyleyen Otokar Ticari Araçlar Genel Müdür Yardımcısı Kerem Erman “Avrupa pazarındaki başarımızı, elektrikli araçlarımızla sürdürmeyi hedefliyoruz. 6,6 metre uzunluğundaki elektrikli mikrobüsümüz e-Centro başta olmak üzere, elektrikli otobüslerimiz toplam sahip olma maliyetlerinin yanı sıra performansı, geniş ve ferah iç hacimleri, hızlı şarj özellikleriyle konforlu bir toplu taşımacılık vadediyor.” dedi.

 

Otokar Ticari Araçlar Genel Müdür Yardımcısı Kerem Erman, İtalya’dan 29 adet sipariş edilen e-Centro mikrobüsün “tasarım, teknolojiler ve güvenlik alanındaki yenilikçi çözümleriyle” ön plana çıktığını söyledi.

Otobüsleri 60’a yakın ülkenin yollarında seyreden Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, kendi tasarladığı ve ürettiği elektrikli araçlarıyla Avrupa pazarındaki büyümeye devam ediyor. Firma en son 6 şehrinde toplu taşımacılıkta kullanılmak üzere İtalya’dan 29 adetlik “elektrikli e-Centro mikrobüs” siparişi aldı. Türk mühendisleri tarafından tasarlanan ve üretilen e-Centro mikrobüsleri, 2024 yılında ilk önce Roma; ardından da Siracusa, Salerno, Reggio Calabria, Cagliari ve Palermo’da trafikte olacak.

“TANITIMLARDA E-CENTROLAR ÇOK BEĞENİLDİ”
“60 yıllık tecrübeleriyle ürettikleri on binlerce aracın dünyanın dört bir yanında her gün milyonlarca yolcuya hizmet verdiğini” ifade eden Otokar Ticari Araçlar Genel Müdür Yardımcısı Kerem Erman “Geçen yıl ağırlıklı olarak Avrupa’da yürüttüğümüz tanıtım çalışmaları neticesinde e-Centrolar çok beğenildi. Dar sokaklı tarihi şehirler ve turistik bölgelerden, yüksek yolcu taşımacılığına ihtiyaç duyan metropollere kadar farklı ihtiyaçları karşılayan geniş bir elektrikli otobüs ailesine sahibiz. Sıfır emisyonlu araçlarımızın ihracatı artarak devam edecek.” dedi.

Otokar mühendislerinin tasarlayıp ürettiği e-Centro mikrobüs, 2024 yılında İtalya’nın 6 şehrinde trafikte olacak. 

“KONFORLU TOPLU TAŞIMACILIK VADEDİYOR”
Otokar e-Centro’nun “tasarım, teknolojiler ve güvenlik alanındaki yenilikçi çözümleriyle” ön plana çıktığını söyleyen Erman şunları dile getirdi: “Avrupa pazarındaki başarımızı, elektrikli araçlarımızla sürdürmeyi hedefliyoruz. 6,6 metre uzunluğundaki elektrikli mikrobüsümüz e-Centro başta olmak üzere, elektrikli otobüslerimiz toplam sahip olma maliyetlerinin yanı sıra performansı, geniş ve ferah iç hacimleri, hızlı şarj özellikleriyle konforlu bir toplu taşımacılık vadediyor. Siparişini aldığımız e-Centro mikrobüsler ile İtalya’nın toplu taşımacılıktaki elektrikli araç dönüşümüne katkı sağlamaktan büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz. Önümüzdeki süreçte daha temiz bir çevre ve sessiz bir trafik için Avrupalı belediyelerin ve otobüs operatörlerinin öncelikli tercihi olmaya devam edeceğiz.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir