Connect with us

Finans & Ekonomi

“İKİZ DÖNÜŞÜM HER YÖNÜYLE DEVLET POLİTİKASI OLARAK ELE ALINMALI”

Başta sanayiciler reel sektörün tüm taraflarının yeşil dönüşüm ve dijitalleşmeye hazırlanması gerektiğini vurgulayan ve KOBİ’lerin önemli bir bölümünün ikiz dönüşümü öz kaynaklarıyla hayata geçiremeyeceğine dikkat çeken ORSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Levent Çamur “İkiz dönüşüm planı içinde ticari bankalar da olmak zorundadır. Mesele, güçlü bir plan ve program içinde, eğitimden finansmana kadar her yönüyle bir devlet politikası olarak ele alınmalıdır.” dedi.

 

ORSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Levent Çamur “İkiz dönüşüm planı içinde ticari bankalar da olmak zorundadır. Mesele, güçlü bir plan ve program içinde, eğitimden finansmana kadar her yönüyle bir devlet politikası olarak ele alınmalıdır.” dedi.

OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İş İnsanları ve Yöneticileri Derneği (ORSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Levent Çamur, 2024’ün atılacak radikal adımlarla KOBİ’ler için “yeşil dönüşüm ve dijital dönüşüm” farkındalık yılı olabileceğinin altını çizdi.

“KOBİ’LER BU SINAVI TEK BAŞINA VEREMEZ”
Başta sanayiciler reel sektörün tüm taraflarının yeşil dönüşüm ve dijitalleşmeye hazırlanması gerektiğini ifade eden Çamur, “Bunun için de KOBİ’leri harekete geçirecek kapsamlı planlamalar yapılmalı, plan ‘bir ortak akıl’ tarafından oluşturulup yürütülmelidir. Açık söylemek gerekirse KOBİ’lerin öncelikli sınavlarından biri bu ikiz dönüşüm sınavıdır. Ancak bu sınavın tek başına verilmesi mümkün değildir.” dedi.

“KÜRESEL PİYASALARDAKİ ETKİNLİĞİ ARTIRACAK”
Başarılı bir yeşil dönüşüm programının, Türk ihracatçısını global pazarda rekabet edebilir hale getireceğini belirten Çamur şunları söyledi: “KOBİ’lerin global pazardaki rekabete ayak uydurabilmesi için dijital dönüşümü gerçekleştirmenin yanı sıra karbon ayak izini en aza indirecek koşulları da oluşturmamız gerekiyor. Yeşil dönüşüm sayesinde küresel piyasalardaki etkinliğimiz ve özellikle Avrupa Birliği pazarındaki gücümüz artacak, yabancı yatırımcıların ülkemize dönüşü hızlanacaktır. En önemlisi de, insan ve çevre sağlığı korunacak ve üretimde elde edilecek tasarrufla ekonomik büyüyecektir.

Levent Çamur, 2024’ün atılacak radikal adımlarla KOBİ’ler için “yeşil dönüşüm ve dijital dönüşüm” farkındalık yılı olabileceğinin altını çizdi.

“PLANIN İÇİNDE TİCARİ BANKALAR DA OLMALI”
Başarılı bir dijital dönüşüm programı, Türkiye’ye e-ticarette çağ atlatacaktır. Sadece Avrupa’da değil, Avrupa’dan Çin’e dek uzanan ‘hat’ta Türkiye için eşsiz fırsatlar bulunuyor. Eğer KOBİ’lerimizi dijitalleştirebilirsek bu fırsatı değerlendirebilir, e-ticarette, çok büyük bir sıçrama yapabiliriz. Elbette ikiz dönüşümün altından KOBİ’lerin önemli kısmının kendi öz kaynakları ile kalkması olası değildir. Dolayısıyla ikiz dönüşüm planı içinde ticari bankalar da olmak zorundadır. Mesele, güçlü bir plan ve program içinde, eğitimden finansmana kadar her yönüyle bir devlet politikası olarak ele alınmalıdır. 2024 yılının ikiz dönüşümde bir farkındalık yılı olmasını bekliyor, aksi halde özellikle ihracatta ciddi sıkıntılar yaşayacağımızı hatırlatmak istiyoruz.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir