Connect with us

Sağlık

SAĞLIK İÇİN “ALKALİ SU” TÜKETİN…

Beden ve zihin sağlığı için mutlaka yeterli miktarda su tüketmek gerekiyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Berrin Yiğit, sağlık için vücuda en çok fayda sağlayacak pH değeri 7.4’ün üzerindeki “alkali suyu” önerdi.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Berrin Yiğit, sağlıklı yaşamın vazgeçilmez unsuru “suyun” miktarı kadar kimyasal içeriğine de dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Berrin Yiğit-Beslenme ve Diyet Uzmanı

Berrin Yiğit-Beslenme ve Diyet Uzmanı

“SALGIN DÖNEMİNDE DAHA ÖZENLE SU TÜKETİLMELİ”
Yiğit, Covid-19 sürecinde her zamankinden daha özenle su tüketilmesi gerektiğini ifade etti: “Covid-19 salgın sürecinde zihinsel ve bedensel enerji için yediklerimiz ve içtiklerimiz konusunda her zamankinden daha özenli davranmalıyız. Bu noktada piyasada sunulan takviyeli sulardan faydalanabiliriz. %100 doğal kaynak sularından ihtiyacımıza yönelik seçimler yapmalıyız.”

“pH DEĞERİ 7.4’ÜN ÜZERİNDE SU İÇİN”
Yiğit, pH değeri 7.4’ün üzerindeki suları önerdi: “Su başlı başına şifadır ama bazı ilavelerle daha da canlandırıcı olabilir. Örneğin ginseng, L-Karnitin, B vitamini takviyeli alternatifler zihinsel ve fiziksel performansı arttırabilir. Özellikle alkali ve zararlı asitlerin vücuttan atılmasına yardımcı, pH değeri 7.4’ün üzerinde olan suları tercih etmeliyiz.”

“SU DOĞRU TAKVİYELERLE DAHA FAYDALI HALE GELEBİLİR”
Suların doğru takviye gıdalarla daha faydalı hale gelebileceğinin altını çizen Yiğit; “Suya organik sebze, meyve dilimleri, taze zencefil, tarçın kabuğu, karanfil gibi baharatların eklenmesi hem farklı aromalar hem de katma değer sağlaması adına düşünülebilir. Bunların çok daha profesyonel üretim teknolojileriyle fonksiyonel içecek halinde satılan alternatifleri de artık ülkemizde mevcut” dedi.

“GÜNDE EN AZ 2 LİTRE SU!”
Türk toplumunda su içme alışkanlığının az olduğuna dikkat çeken Yiğit; sağlıklı ve kaliteli yaşam için herkesin günde “en az” 2 litre su içmesini tavsiye etti.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir