Connect with us

Dünya Gündemi

“HELAL PAZARI 10 YILDA 7 TRİLYON DOLAR OLACAK”

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, 6’ncı Dünya Helal Zirvesi’nin açılışında, bu alandaki pazar büyüklüğünün önümüzdeki 10 yılda 7 trilyon dolara ulaşacağını ifade etti.

 

İsmail Gülle-Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı

Discover Events’in onganizesiyle ve “Herkes için Helal: Üretimden Tüketime Her Yönüyle Helal” ana temasıyla Pullman Istanbul Hotel&Convention Center’da gerçekleşen 21-23 Aralık 2020 tarihli 6’ncı Dünya Helal Zirvesi’ne online katılan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, şunları söyledi: “Gıdadan turizme, ilaçtan giyime birçok sektörü bünyesinde barındıran helal pazarının büyüklüğü 5 trilyon Dolara yaklaştı. 2 milyar Müslüman’ın helal ürünlerine olan talep artışıyla beraber bu rakamın önümüzdeki 10 yıl içerisinde 7 trilyon dolara ulaşması bekleniyor. Elbette bu rakamlara ulaşabilmek adına, helal ürün sertifikasyon çalışmalarını daha da hızlandırarak, Müslüman dünyasında iş birliğini artırmalıyız.”

 

ÜRETİM VE İHRACAT ALTYAPISI GELİŞTİRİLMELİ
Helal üretim ve ihracat altyapısının geliştirilmesi gerektiğini belirten Gülle, “helal ürün marka algısının küresel ölçekte daha prestijli bir boyuta taşınmasının” ve gayrimüslim tüketicilere de ulaşılmasının” önemini vurguladı.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir