Connect with us

Dünya Gündemi

KÜRESEL İŞ GÜCÜNÜN YARISI FREELANCER…

Dijital dönüşümün “şirketlerin daha rekabetçi hale gelmelerine ve yeni fırsatlar yakalamalarına imkân tanıdığını” ve “freelance çalışanların mesleki verimliliğini artırdığını” ifade eden Native Teams Ülke Müdürü Zeynep Uçar “İster şirket olsun isterse freelancer; bireylerin bir ülkede şirket kurmasına gerek kalmadan SGK, çalışma izni gibi yasal süreçleri kayıtlı işveren olarak ilerletiyoruz. Dijital cüzdan altyapısıyla ödeme yapılmasına olanak tanıyoruz. Kişiler böylece, parasını dünyanın herhangi bir yerindeki banka hesabına aktarabiliyor veya Native Teams banka kartı ile de yine dünyanın herhangi bir yerindeki ATM’den çekebiliyor.” dedi.

 

Zeynep Uçar- Native Teams Ülke Müdürü 

Dünya Bankası’nın 2023 yılı başında açıkladığı verilere göre toplam iş gücünün yüzde 46’sına denk gelen 1,57 milyar kişi serbest (freelancer) çalışıyor. Serbest çalışma endüstrisinin 2031’de 2 trilyon dolar büyüklüğe ulaşması bekleniyor.

DİJİTAL DÖNÜŞÜMÜN ÇALIŞMA HAYATINA  ETKİLERİ
Freelance çalışanlar ve işverenler için küresel çapta esnek ödeme, İK (insan kaynakları) ve bordro çözümleri sunan Native Teams’in Ülke Müdürü Zeynep Uçar, dijital dönüşümün “şirketlerin daha rekabetçi hale gelmelerine ve yeni fırsatlar yakalamalarına imkân tanıdığını” ve “freelance çalışanların mesleki verimliliğini artırdığını” ifade etti.

ZAMAN VE MEKÂN GÖZETMEDEN ETKİLEŞİM
Mevcut koşullarda dijital dönüşümün iş dünyasındaki etkisinin gelecekte daha da artacağını belirten Uçar, “Hem işverenler ve freelance çalışanların iş birliğini kolaylaştırıyoruz, hem de şirketlerin yetenekli çalışanlar ile zaman ve mekân gözetmeden etkileşim kurmasını kolaylaştırıyoruz.” dedi.

DİJİTAL CÜZDANLA ÖDEME İMKÂNI
Uçar hizmet alanları hakkında şu bilgileri aktardı: “55’ten fazla ülkede freelancer ile şirket arasındaki ilişkinin yasal ve düzenleyici çerçevede yönetilmesini sağlıyor, hakların korunmasını mümkün kılıyoruz. İster şirket olsun isterse freelancer; bireylerin bir ülkede şirket kurmasına gerek kalmadan SGK, çalışma izni gibi yasal süreçleri kayıtlı işveren olarak ilerletiyoruz. Dijital cüzdan altyapısıyla ödeme yapılmasına olanak tanıyoruz. Kişiler böylece, parasını dünyanın herhangi bir yerindeki banka hesabına aktarabiliyor veya Native Teams banka kartı ile de yine dünyanın herhangi bir yerindeki ATM’den çekebiliyor.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir