Connect with us

Gündem

ATEŞ ÖLÇÜM CİHAZLARI NE KADAR GÜVENİLİR?

Covid-19 salgınıyla birlikte ateş ölçerler, sosyal hayatın değişmez unsurlarından biri haline geldi. Kapalı alanlarda zorunlu ateş ölçümü uygulamasının ardından piyasada standart dışı ateş ölçerlerin ve satış noktalarının sayısında artış kaydedildi. Ulusal Elektronik Yönetim Kurulu Başkanı Tunç Karaaslan. ateş ölçerlerin güvenliğiyle ilgili endişe duyulduğunu ifade etti.

Covid-19 salgınında artan ihtiyaç nedeniyle farklı sektörlerden firmaların ateş ölçer ithal etmeye başlaması, kullanılan cihazların güvenilirliği konusunda kafalarda soru işaretleri oluşturuyor. Doğru üretilmeyen ürünlerde yanlış ölçüm, doğru sonuç vermeyeceği için sağlık ve güvenlik sorunları ortaya çıkabiliyor.

Tunç Karaaslan-Bebek Gereçleri Derneği (BAGİDER) ve Ulusal Elektronik Yönetim Kurulu Başkanı

“AMAÇ: TÜKETİCİYİ DOĞRU ÜRÜNLE BULUŞTURMAK”
Bebek Gereçleri Derneği (BAGİDER) Başkanı ve Ulusal Elektronik Yönetim Kurulu Başkanı Tunç Karaaslan, Türkiye’de ateş ölçer ve tıbbi cihaz satışının Sağlık Bakanlığı ve Tıbbi Cihaz Kurumu Yönetmelikleri ile düzenlendiğini belirtti. Sadece “gerekli altyapı yatırımını yapan ve satış sonrasında da yeterli hizmeti sağlayabilecek” firmaların ateş ölçer satışı yapabileceğini belirten Karaaslan: “Burada temel amaç, öncelikle tüketici ile doğru standartlara uygun ürünü buluşturmak ve en nihayetinde kullanıcıyı korumaktır.” dedi.

“SAĞLIK BAKANLIĞI ONAYLI ÜRÜNLER TERCİH EDİLMELİ”
Karaaslan ateş ölçer satın alırken, Sağlık Bakanlığı’nın onayladığı ürünlerin tercih edilmesi gerektiğine dikkat çekti: “Doğru ve Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı tedarikçiden, gerekli testlerden geçerek Medikal CE Belgesi’ne sahip, Sağlık Bakanlığı Ürün Takip Sistemine kaydedilmiş, kalibrasyonu yapılmış ve bu sayede doğru ölçüm değerleri elde edilmiş ürünleri tercih etmek gerekir. Cihaz kalibrasyonları için teknik servis desteği şart.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir