Connect with us

Dünya Gündemi

PET ŞİŞEDEN DÜĞME ÜRETİP DÜNYAYA SATIYOR…

Tekstil yan sanayinin öncü firmalarından Form Düğme, pet şişe atıklarından düğme üretip yurt dışına satıyor. Firma, aylık 100 milyon adet düğme üretimiyle ülke ekonomisine katma değer sağlamayı hedefliyor.

Plastik, doğa için en zararlı çevresel atıkların başında geliyor ve doğada 400 yıl boyunca yok olmadığı biliniyor. Form Düğme, doğal kaynakları korumak ve çevre kirliliğinin önlenmesine katkı sağlamak amacıyla geliştirdiği projeyle pet şişeleri geri dönüşüm işleminden geçirerek düğme üretimine başladı. Firma, sürdürülebilir içerikli ürünlerine yenilerini eklemeyi planlıyor.

DÜNYACA ÜNLÜ MARKALARIN TERCİHİ
Form Düğme’nin uzun süren Ar-Ge çalışmaları neticesinde düğmeye dönüştürdüğü en önemli çevresel atıklardan pet şişeler, tekstil sektöründe öncü firmaların ilgi odağında. Düğmeler; H&M, Tommy Hilfiger, Zara, Mango, Massimo Dutti, Ted Baker, River Island, Next, Scotch&Soda, Marco Polo ve Daniel Hechter gibi modaya yön veren şirketler tarafından tercih ediliyor.

İHRACATTA ÖNDE GELEN PAZARLARA ULAŞIYOR
Şirket, polyester düğme üretiminin %20’lik kısmını pet şişe geri dönüşümünden karşılıyor. Bu oranı artıymayı hedefleyen firma, İspanya, İngiltere, İtalya, Romanya, Almanya, Hindistan, Çin ve Bangladeş gibi ülkelere ihracat yapıyor.

Mustafa Oktay-Form Düğme Kurucu Ortağı

“TERCİHİMİZ: SÜRDÜRÜLEBİLİR MALZEME”
Form Düğme’nin kurucu ortağı Mustafa Oktay, düğme üretirken sürdürülebilir malzeme tercih ettiklerini belirtti: “ Üretimde sürdürülebilir malzeme kullanmayı tercih ediyoruz. Sektördeki 24 yılı aşkın tecrübemizle, uluslararası standartlara sahip, çevre dostu üretimin öncü markaları arasındayız. Çevreci duruşumuza uygun TQP (Trim Qualification Program), GRS(Global Recycle Standart) ve Oekotex belgelerine de sahibiz.”

“PET ŞİŞE ATIKLARIYLA GERİ DÖNÜŞÜMLÜ POLYESTER DÜĞME ÜRETİYORUZ”
Ar-Ge çalışmaları sonucunda pet şişe atıklarını kullanarak geri dönüşümlü polyester düğme üretimine başladıklarını ifade eden Oktay, “Doğal kaynakların etkin kullanımı için atıkların azaltılması, geri kazanımı, doğaya dost ürünlerin kullanımı konusunda önemli çalışmalara imza atıyoruz. Sürdürülebilirlik ve geri dönüşüm konularını önemsiyor ve bu konuda çeşitli Ar-Ge çalışmaları yürütüyoruz.” diye konuştu.

“BİRÇOK DOĞAL HAMMADDEDEN ÜRETİM YAPIYORUZ”
Oktay, doğal düğme üretiminde Avrupa’daki lider firmalar arasında yer aldıklarını söyledi: “Katma değerli kalkınma için geri dönüşümlü ürünlerin önemine dikkat çekerken korozo, boynuz, kemik, kokonat, tahta, pamuk ve sedef gibi doğal hammaddelerden de üretim yapıyoruz.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir