Connect with us

Dünya Gündemi

TÜRKİYE KADIN RİTMİK CİMNASTİK’TE İLK KEZ ŞAMPİYON!

Türkiye Kadın Ritmik Cimnastik Grup Milli Takımı, “3 çember 2 labut” aletinde ilk kez Avrupa Şampiyonu olarak büyük  bir başarıya  imza attı.  

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK); Duygu Doğan, Azra Akıncı, Peri Berker, Nil Karabina ve Eda Asar’dan oluşan Kadın Ritmik Cimnastik Grup Milli Takımı’nın, Ukrayna’nın başkenti Kiev’de düzenlenen Ritmik Cimnastik Avrupa Şampiyonası’nda ‘3 çember 2 labut’ aletinde şampiyon olduğunu  açıkladı.

Emre Bağcı-Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkan Vekili

TÜRKİYE İÇİN BİR İLK
Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkan Vekili Emre Bağcı, İHA’ya yaptığı açıklamada, Türkiye’nin Ritmik Cimnastik alanında bir ilke imza attığını vurguladı: “Cimnastikçilerimiz çok büyük bir başarı elde ettiler. Ritmik cimnastikte şu ana kadar tarihimizde finale kalma başarısı bile gösterememişken, sporcularımız grup müsabakalarında öncelikle finale kaldılar, sonrasında altın madalya alarak bir ilki gerçekleştirdiler.”

“HEDEF, OLİMPİYATLAR”
Yeni hedeflerinin Olimpiyatlar olduğunu ifade eden eden Bağcı, şunları söyledi: “Bizim buradaki hedefimiz aslında ritmik cimnastik dalında grup milli takımımızla beraber olimpiyatlara gitmek. 2020 Olimpiyat oyunları hazırlıkları çerçevesinde 2017 yılında kurulan genç grup ve 2018 yılında dünya şampiyonasında yarışan büyük grubumuzla beraber çıktığımız bu yolda, bu bizim için en önemli müsabakalardan biriydi. Covid-19 salgını nedeniyle olimpiyatların ertelenmesiyle, olimpiyat kotası müsabakası da bir yıl ertelendi ancak burada kaydedilecek başarı bir sonraki Avrupa şampiyonasında olimpiyattaki kısa kontenjan açısından çok önemliydi. İkinci ve üçüncü sıradaki ülkeler şu anda olimpiyat kotasını almış olan ülkeler. Sporcularımızın onları geçerek bu başarıyı elde etmeleri hem ritmik cimnastik açısından hem de olimpiyat açısından bize umut veriyor.”

Duygu Doğan-Kadın Ritmik Cimnastik Grup Milli Takım Kaptanı

“BU GURURU YAŞATTIĞIMIZ İÇİN MUTLUYUZ”
Türkiye’ye şampiyonluk sevinci yaşatan Kadın Ritmik Cimnastik Grup Milli Takımı’nın Kaptanı Duygu Doğan, “Biz bugün tarihimizde bir ilki gerçekleştirerek Avrupa şampiyonasında altın madalya kazandık. Bu başarımızda bizi destekleyen hocalarımız, Kamelya Dunavtska’ya ve Beril Berker’e, federasyonumuza ve Gençlik Spor Bakanlığı’mıza çok teşekkür ederiz. Bu gururu yaşattığımız için çok mutluyuz.” dedi.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir