Connect with us

Dünya Gündemi

DAHA CÖMERT VE DAHA ADİL BİR DÜNYA İÇİN…

Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı (TÜSEV) tarafından koordine edilen uluslararası #GivingTuesday kampanyasının Türkiye uygulaması Paylaşma Günü bu yıl ilk defa 1 Aralık Salı günü kutlanacak. Paylaşma Günü’nün bu yıldan itibaren bağışçılığın ve gönüllülüğün kutlanacağı bir gün haline gelmesi hedefleniyor.

Dünyada 70’ten fazla ülkede “daha cömert ve adil bir dünya” sloganıyla hayata geçirilen kampanya ile sosyal fayda sağlayacak faaliyetlerin yaygınlaşması amaçlanıyor. Bireylerin, sivil toplum kuruluşlarının, özel sektör kurumlarının ve pek çok paydaşın katılabileceği #PaylaşmaGünü’nün bu yıldan itibaren bağışçılığın ve gönüllülüğün kutlanacağı bir gün olarak gelenekselleşmesi bekleniyor.

PAYLAŞMA GÜNÜ’NDE NE OLACAK?
Paylaşma Günü destekcisi tüm sivil toplum kuruluşları, özel sektör kurumları ve kişiler “bağışçılık ve gönüllülük” odaklı mesajlarını başta sosyal medya olmak üzere çeşitli iletişim kanallarından kitlelere iletecek. 1 Aralık günü’nde saha için planlanan faaliyetlerin ise Covid-19 önlemleri çerçevesinde hayata geçirilmesi planlanıyor. Türkiye’de ilk defa, tüm paydaşların katılımına açık şekilde düzenlenen ve paydaşları bağışçılık ile gönüllülüğü kutlamak amacıyla aynı çatı altında buluşturmaya hazırlanan Paylaşma Günü’nün ülke gündeminde ses getireceği öngörülüyor.

Rana Kotan-Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı (TÜSEV) Genel Sekreteri

“1 ARALIK HER YIL KUTLANACAK BİR GÜNE DÖNÜŞMELİ”
Kampanyanın ülke koordinatörlüğünü üstlenen Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı (TÜSEV) Genel Sekreteri Rana Kotan, “Paylaşma Günü’nün Türkiye’de her sene kutlanacak bir güne dönüşmesini istiyoruz.” dedi. Paylaşma Günü’nün bağışçılık anlayışının gelişmesi için önemli bir milat olacağını ifade eden Kotan, ‘TÜSEV olarak Türkiye’de etkin bağışçılık kültürünün yaygınlaşması amacıyla sürdürdüğümüz çalışmalar kapsamında Paylaşma Günü önemli bir milat. Hem STK’ların, hem özel sektör kurumlarının, hem de bireylerin sosyal faydayı, iyiliği, cömertliği bir arada kutlayabilecekleri bir günün olması oldukça önemli. Gelecek yıllarda #PaylaşmaGünü’nün yaygınlaşmasını, çok daha fazla paydaşın da katılımıyla Türkiye’nin dört bir yanında kutlanmasını hedefliyoruz.”diye konuştu.

İSTEYEN HERKES BAŞVURABİLİR
Etkinliğe katılmak isteyenlerin www.paylasmagunu.org üzerinden katılım formunu doldurması gerekecek. Ardından 1 Aralık tarihinde vurgulamak istedikleri mesaj temelinde hayata geçirecekleri kampanyaları planlayabilecek.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir