Connect with us

Dünya Gündemi

TÜRK GENÇLER DÜNYA SORUNLARINA ÇÖZÜM ARAYACAK

Fujifilm, gençlerin yenilikçi ve yaratıcı fikirlerini desteklemek amacıyla inovasyon yarışması düzenledi. Yarışma; “Mikrokapsül Teknolojisi”, “Kurak Bölgelerde Suya Ulaşım ve Arıtma Teknolojisi”, ” IoT Uygulamaları”, “Yapay Zeka İle Tahminleme Modelleri” ve “Uzay Teknolojileri ve Uzayda Yaşam” kategorilerinde yapılacak. Son başvuru tarihi 15 Aralık.

Fujifilm’in “dünya sorunlarına inovatif çözümler” temasıyla “gençlerin katma değeri yüksek, özgün ve yenilikçi projeler üretmesini teşvik etmek için” Türkiye’de ilk kez organize ettiği “inovasyon yarışmasında” birinci olan ekibe 12 bin lira ödül verilecek. Ayrıca NASA’da çalışan bilim insanı Dr. Umut Yıldız, Fujifilm İnovasyon Yarışması‘nda başarılı elde eden ekiplere mentörlük yapacak. Yarışmaya son başvuru tarihi 15 Aralık.

TAKIMLAR “ÖZGELECEK ALGORİTMASI” İLE BELİRLENECEK…
Katılımcılar, “Mikrokapsül Teknolojisi”, “Kurak Bölgelerde Suya Ulaşım ve Arıtma Teknolojisi”, “IoT Uygulamaları”, “Yapay Zeka İle Tahminleme Modeli” ve “Uzay Teknolojileri ve Uzayda Yaşam” konularından birini seçip tüm detaylarıyla ele alacak. İstanbul Üniversitesi Davranış Bilimleri Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Güven Ordun danışmanlığında, Karga Karga uygulaması tarafından geliştirilen özgelecek algoritması, birlikte en verimli çalışabilecek kişileri bir araya getirecek. Nevrotizim, dışa dönüklük, yenilikçilik, uyumluluk, sorumluluk ana faktörlerine göre hazılanacak rapor doğrultusunda üçer kişilik takımlar oluşturulacak. Yarışmaya katılmak isteyenler detaylı bilgiye Karga Karga aplikasyonu üzerinden ulaşabilecek.

Michio Kondo-Fujifilm Türkiye Ülke Başkanı

“ÜRETEN GENÇLERE İHTİYACIMIZ VAR”
Fujifilm Türkiye Ülke Başkanı Michio Kondo, üreten gençlere ihtiyaç duyulduğunu bunun da ancak doğru dizayn edilmiş yarışmalar ve eğitimle mümkün olacağını vurguladı. “Üretimde teknolojinin değişimine paralel olarak insan kaynağının dönüşmesi gerektiğine inanıyoruz ve genç nüfusu yarınlara hazırlama bilinciyle hareket ediyoruz.” diyen Kondo şunları söyledi: “Biz Fujifilm olarak dijital dönüşümün hızlandığı bugünlerde gençlerimizi geleceğe daha iyi nasıl hazırlamanın kurgusunu yapıyoruz. Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerin üretmesi gerektiğine inanıyor, gençlerin fikirlerini ve yaratıcılıklarını desteklemeyi görev kabul ediyoruz. Bugün atılan adımlar hem insanlığın hem de sektörümüzün geleceğini ilgilendiriyor.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir