Connect with us

Dünya Gündemi

VOLKSWAGEN ID.R YENİ BİR REKOR PEŞİNDE…

Covid-19 salgını sebebiyle iptal edilen “Goodwood Festival of Speed (FoS)” ve “Goodwood Revival” için yeni takvim açıklandı. Tamamen elektrikli yarış otomobili Volkswagen ID.R, Çin’in Tianmen Dağı’nda rekor kırdığı sürüşten 411 gün sonra 3 gün sürecek Goodwood SpeedWeek’te tekrar sahne alıyor. Meraklıları etkinliği canlı ve dijital yayınlardan izleyebilecek.

 

Geçtiğimiz iki yıldaki Festival of Speed’de 500 kW’lık (680 PS) ID.R ile zafer kazanan Volkswagen Motorsport, aynı başarıyı 3 bin 809 kilometrelik Goodwood Motor Circuit’te de yakalamak istiyor.

2025 YILINA KADAR 1,5 MİLYON ELEKTRİKLİ ARAÇ HEDEFİ
Volkswagen, 2025 yılına kadar 1,5 milyon elektrikli araç üretmeyi planlıyor. Tamamen elektrikli ilk seri üretim modeli ID.3’le dikkatleri üzerine çeken Alman otomotiv devi, yakında ID.4’ün dünya prömiyerini gerçekleştirecek. ID.R ise ID modeli ailesinin sportif üyesi. Volkswagen’in e-mobilite alanında küresel lider olma hedefinin simgesi.

ID.R, 1965 TARİHLİ REKORU DA KIRMAK İSTİYOR
Bu yılki SpeedWeek, Goodwood Tepesi yerine Goodwood Motor Circuit pistinde düzenlenecek. Organizasyon ID.R için geçmişle günümüz arasında bir köprü niteliğinde. Goodwood Motor Circuit’teki tur rekoru; 1965 yılında resmî olmayan bir Formula 1 yarışında elde ettikleri 1:20.4 süreyle, Formula 1 pilotları Jim Clark ve Jackie Stewart’a ait. Goodwood Tepesi’ndeki yarışların rekoru ID.R’nin elinde. Son SeedWeek’te de yeni bir rekor kırarsa, her iki Goodwood pistinde de en hızlı otomobil olma başarısına erişecek.

ÜÇ KITADA DÖRT REKORUN SAHİBİ
ID.R üç kıtada dört rekora sahip. Goodwood Tepesi, Colorado’daki Pikes Peak (ABD) ve Zhangjiajie’deki (Çin) Tianmen Dağı’nda tüm zamanların rekorları onda. Nürburgring-Nordschleife’de (Almanya) elektrikli otomobil tur rekoru da.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir