Connect with us

Dünya Gündemi

AVRUPA’NIN EN İYİ 125 İŞVERENİ…

Great Place to Work Enstitüsü, “çalışan odaklı yönetim anlayışı” ile “insani dokunuşu yüksek kurum kültürü” kriterlerine göre oluşturduğu “Avrupa’nın en iyi 125 şirketi” 2020 listesini açıkladı. Belirleme yapılırken 19 ülkedeki 3 bini aşkın işletmede çalışan 1,5 milyon kişinin deneyimleri incelendi.

 

Avrupa’nın en iyi 125 şirketi 2020 listesindeki kuruluşların 25’i uluslararası ölçekli. 20’si 20 ile 49 arasında çalışana sahip küçük, 50’si personel sayısı en az 50 en fazla 499 olan orta ve 30’u da asgari 500 çalışanlı büyük ölçekli işletme.

125 ŞİRKETİN 8’İ TÜRKİYE’DE
Listede 30’la en çok şirketi olan ülke İngiltere. Onu 28’le Almanya ve 22’şerle İsveç ve Fransa izliyor. Listedeki şirketlerin 8’i Türkiye’den. Bunların 6’sı uluslararası: AbbVie, Daimler Mobility, DHL, Hilton, Novartis ve SC Johnson. İkisi ise yerli: Sahibinden.com ve Kuveyt Türk Katılım Bankası.

Eyüp Toprak-Great Place to Work Türkiye Genel Müdürü

“İNSANA YATIRIM ASLA KAYBETTİRMİYOR”
Great Place to Work Türkiye Genel Müdürü Eyüp Toprak, en iyi işverenleri belirlerken şirketlerin tüm İK (İnsan Kaynakları) uygulamalarını “hem çalışan hem de yönetici perspektifinden” irdelediklerini ifade etti: “İnsana yatırım yapan şirketlerin asla kaybetmeyeceklerinin daha iyi anlaşıldığı bir dönemdeyiz. Listeye giren şirketlerin faaliyet gösterdikleri alanlar farklı olsa bile, başarıya yüksek güven kültürü sayesinde ulaşıyorlar.”

60’TAN FAZLA ÜLKEDE OFİSİ VAR
5 kıtadaki 60’tan fazla ülkede ofisi bulunan araştırma ve danışmanlık kuruluşu Great Place to Work, sektör ayrımı olmaksızın tüm ölçeklerdeki şirketlere “mükemmel iş yerlerini inşa etmeleri ve geliştirmeleri konusunda” destek veriyor. 30 yılı aşkındır dünya genelindeki en iyi işverenleri saptayıp kamuoyuyla paylaşıyor.

 

EN İYİ ÇOK ULUSLU 25 ŞİRKET
2020 Avrupa’nın En İyi Çok Uluslu 25 Şirketi: Salesforce, Cisco Systems Inc., Hilton, Mars Inc., AbbVie Inc., The Adecco Group, Daimler Mobility AG, Cadence Design Systems Inc., SAS Institute Inc., DHL Express, Admiral Group plc, Mundipharma, Amgen Inc., Hilti, Johnson & Johnson, Stryker, W. L. Gore & Associates, Specsavers, EY, Novartis, Bristol-Myers Squibb, Groupe SEB, SC Johnson, Chiesi ve Indeed.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir