Connect with us

Dünya Gündemi

KAMYON VE OTOBÜSLERDEKİ KÖR NOKTA SORUNUNU ÇÖZEN SİSTEM

Teknoloji şirketi ve lastik üreticisi Continental’ın kamyonlar için geliştirdiği radar tabanlı “Dönüş Destek Sistemi”, aracın yan taraflarındaki alanın 4, arkasının ise 14 metreye kadar görüntülenmesine imkan tanıyor. Yaya ve bisikletliler için trafikte güvenliği üst seviyeye çıkaran sistem, dikiz aynasına kolaylıkla takılabiliyor.

 

Continental’in son teknolojiyle ürettiği ve tüm kamyonların dikiz aynalarına entegre edilebilen radar tabanlı sistem özellikle kavşaklardaki potansiyel kaza riski faktörünü en aza düşürüyor ve o an trafikte bulunanların güvenliğini önemli ölçüde artıyor. Avrupa Birliği’nin (AB) bu tedbir sistemini 2024 yılından itibaren yeni imal edilen kamyonların standart donanımında kademeli olarak zorunlu hale getireceği ifade ediliyor.

Gilles Mabire- Ticari Araçlar ve Hizmetler İş Kolu Müdürü

“YANLAR 4, ARKA TARAF İSE 14 METREYE KADAR GÖRÜNTÜLENEBİLİYOR”
“Trafikteki olası tehlikelerle daha fazla karşı karşıya kalan yaya ve bisikletlilerin güvenliğini artırmak önemli bir sosyal sorumluluktur. Çünkü günümüzde bisiklet kullanıcılarının sayısı hızla artıyor.” diyen Continental Ticari Araçlar ve Hizmetler İş Kolu Müdürü Gilles Mabire, geliştirdikleri dikiz aynasına takılan radarlı sensor sistemi sayesinde “aracın yan taraflarındaki alanın 4, arka tarafının ise 14 metreye kadar görüntülenebildiğini” kaydetti.

“YAYA, BİSİKLET YA DA SCOOTER VARSA SÜRÜCÜYÜ UYARIYOR”
Covid-19 salgını sebebiyle çok sayıda kişinin bisikletli ulaşıma yöneldiğine dikkat çeken Mabire şunları dile getirdi: “Bu noktada da Continental olarak retrofit uygulamaları için piyasaya sürdüğümüz dönüş destek sistemi, otobüs veya kamyonun kör noktasında bir yaya, bisikletli veya scooter sürücüsü bulunduğunda sürücüyü uyararak güvenliği ciddi anlamda artırıyor. Ayrıca 2024 itibarıyla Avrupa Birliği’nde tüm yeni kamyonlarda bu tip sistemler kademeli olarak zorunlu hale gelecek. Continental olarak geliştirdiğimiz dönüş destek sistemi teknolojisi eski kamyonlar da dahil olmak üzere tüm araçlara kolaylıkla entegre edilebiliyor. Bu da sürücüler için güvenli sürüşün önünü açarken, yaya ve bisikletliler için de tehlikeyi en aza indiriyor.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir