Connect with us

Finans & Ekonomi

TÜKETİCİ HAKEM HEYETLERİ BİLİRKİŞİLİK YÖNETMELİĞİ YÜRÜRLÜKTE

Ticaret Bakanlığı’nca “uygulama birliğinin sağlanması ve tespit edilen sorunların giderilmesi” amacıyla hazırlanan ve “bilirkişiliğe başvuru ve kabul şartları ile bilirkişilerin uymaları gereken ilkeler, çalışma esasları ve listeden çıkarılmalarına ilişkin usul ve esasları” düzenleyen “Tüketici Hakem Heyetleri Bilirkişilik Yönetmeliği” 31180 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

 

Ticaret İl Müdürlükleri en geç 31 Aralık 2020 tarihine kadar “Tüketici Hakem Heyetleri Bilirkişilik Yönetmeliği’nde” belirtilen usul ve esaslara göre bilirkişi listelerini oluşturacak.

Mesut Şenel-Serbest Muhasebeci Mali Müşavir

“TÜKETİCİ UYUŞMAZLIKLARINA İLİŞKİN TÜM BİLİRKİŞİLİK FAALİYETİNİ KAPSIYOR”
Mali Müşavirlik ve Denetim firması IFASTURK’ün kurucusu Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Mesut Şenel, yönetmeliğe ilişkin şu bilgileri aktardı: “6 Şubat 2020’de Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan duyuru ile Tüketici Hakem Heyetleri nezdinde yapılan bilirkişilik faaliyetlerine yönelik ihtiyaçların karşılanması amacıyla Tüketici Hakem Heyetleri Bilirkişilik Yönetmeliği Taslağı’nın hazırlandığı açıklanmıştı. Tüketici Hakem Heyetleri Bilirkişilik Yönetmeliği, Resmi Gazete’de yayımlandı. Yönetmelik, tüketici hakem heyetleri nezdinde bilirkişiliğe başvuru ve kabul şartları, bilirkişilerin görevlendirilmeleri, uymaları gereken ilkeler ve çalışma esaslarının yanı sıra tüketici hakem heyetlerinde görülen tüketici uyuşmazlıklarına ilişkin tüm bilirkişilik faaliyetini kapsıyor.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir