Connect with us

Sağlık

95 YAŞINDAKİ PROF. YAŞARGİL, DOĞUM GÜNÜNDE MİKRONÖROŞİRURJİ ANLATTI

Amerikan Cerrahlar Birliği’nin “Yüzyılın Beyin Cerrahı” kabul ettiği “modern beyin ve sinir cerrahisinin (nöroşirurji) kurucusu” Prof. Dr. M. Gazi Yaşargil’in 95’inci doğum günü, dünya genelinden 10 bini aşkın meslektaşının katıldığı ve video konferans yoluyla gerçekleşen bilimsel toplantıda kutlandı.

 

6 Temmuz 1925 tarihinde Diyarbakır’ın Lice ilçesinde dünyaya gelen ve bu yaşına rağmen zindeliğini koruyan Prof. Dr. M. Gazi Yaşargil; yaş gününün de kutlandığı “Microneurosurgery – Past, Present & Future” (Mikronöroşirurji’nin Geçmişi, Bugünü ve Geleceği) başlıklı uluslararası “webinar” toplantısında, beyin ve sinir cerrahlarıyla bir defa daha mesleki tecrübelerini ve bilgi birikimini paylaştı.

Prof. Dr. M. Gazi Yaşargil

TOPLANTIYA REKOR SAYIDA NÖROŞİRURJİ UZMANI KATILDI
Harvard Üniversitesi’nden Prof. Ossama Al Mefty, Arkansas Nörobilim Enstitüsü’nden Prof. Ali Krisht, Brezilya Mato Grosso do Sul Üniversitesi’nden Prof. Paulo Kadri ve Yeditepe Üniversitesi’nden Prof. Uğur Türe toplantının konuşmaları arasındaydı. Covid-19 salgını sebebiyle video konferans yöntemiyle yapılan toplantıya rekor sayıda nöroşirurji uzmanı ilgi gösterdi.

MİKRONÖROŞİRURJİ SERİSİNİN 7’NCİ CİLDİ YAYINA HAZIR
Tüm hayatını modern nöroşirurji biliminin gelişimine adayan Prof. Dr. Yaşargil, önceki yıllarda yayınladığı “Microneurosurgery” (Mikronöroşirurji) kitapları serisinin 7’nci cildini pandemi sırasında tamamladı. 95 yaşındaki Yaşargil, mikronöroşirurji alanındaki eğitim, öğretim ve üretim çalışmalarına devam ediyor.

 

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir