Connect with us

Dünya Gündemi

“YENİ TİP KORONAVİRÜS’Ü CİĞERE İNMEDEN YOK ETTİK” İDDİASI…

İtalya’da gerçekleştirilen ve “20 yıldır Milano Üniversitesi iş birliğiyle doğal ürünler ve besin takviyeleri üreten” Alchem International’ın desteklediği araştırmada, nar kabuğu içeren pastil formundaki bir ürünle yeni tip Koronavirüs’ün henüz ağız ve boğazdayken yüzde 91 oranında yok edildiği öne sürüldü. İtalyan Profesör Ezio Bombardelli, “virüse karşı ilk mücadelenin ağızda başlaması gerektiğini” keşfettiklerini açıkladı.

 

Prof. Dr. Ezio Bombardelli

İtalyan araştırmacı Prof. Dr. Ezio Bombardelli, Covid-19 salgını sürecinde şimdiye kadar bilimsel yaklaşımlarda akciğerdeki ACE-2 proteini ile yeni tip Koronavirüs arasındaki ilişki üzerine yoğunlaşıldığını ancak yeni araştırmaların “ağız içerisindeki tükürük salgısında daha fazla ACE-2 proteini bulunduğunu” gösterdiğini söyledi.

İLK KULUÇKA MERKEZİ AĞIZ, TÜKÜRÜK VE BOĞAZ HATTI
Böylelikle virüsün ilk kuluçka merkezinin “ağız, tükürük ve boğaz hattı olduğunun” belirlendiğini kaydeden Prof. Dr. Bombardelli, “Bu sayede virüse karşı ilk mücadelenin ağızda başlaması gerektiğini de keşfetmiş olduk.” dedi.

NAR KABUĞU İÇEREN PASTİL, YÜZDE 91 ETKİLİ OLDU
İtalya’da Prof. Dr. Bombardelli’nin de dahil olduğu araştırmalarda “aralarında Çin’in Covid-19’a karşı uyguladığı tedavi protokolü içerisinde yaygınca kullanılanların da bulunduğu formüllerin” hastalar üzerindeki etkisi araştırıldı. Hastaların tükürüğünden alınan örnekler 3 gün boyunca PCR metoduyla incelendi. Nar kabuğu içeren pastil formundaki ürünün virüsü yüzde 91 oranında yok ettiğinin kanıtlandığı öne sürüldü.

BOMBARDELLİ’YE PASTİLLE BULAŞ RİSKİ AZALACAK
Prof. Dr. Bombardelli’ye göre “bu yeni bilimsel gelişmeyle Covid-19 pandemisinin toplumdaki bulaş riski” çok önemli oranda azaltılabilecek.

İlaç, kozmetik ve besin desteği üreticilerine fitokimyasal hammadde sağlayan Alchem International, 1935 yılında İsviçre’de kuruldu. ABD, Avustralya, İngiltere, İrlanda, İspanya, Portekiz, İsviçre, Hindistan ve Hong Kong’taki ofisleri aracığıyla 35 ülkeye ihracat yapmakta. 2017 yılının sonunda girdiği Türkiye pazarında ürünleri yalnızca eczanelerde satılmakta.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir