Connect with us

Sağlık

“ÇOCUKLUK AŞILARI SALGIN DÖNEMİNDE DE ZAMANINDA YAPILMALI”

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan’dan anne ve babalara çok ciddi bir ikaz: “Çocukların aşılarının zamanında yapılması çok önemli. Aşıların zamanında yapılmaması salgın sonrasında daha büyük sağlık sorunlara neden olabilir.”

Aşının dünyada şu ana kadar halk sağlığı alanında gerçekleştirilmiş “10 büyük keşifte birinci sırada yer aldığını” ve “bulaşıcı hastalıklardan korunmada en etkili yöntem” olduğunu belirten Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, çocuklara aşılarının zamanında yapılmasının çok önemine işaret etti.

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan-Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı

“ÇOCUKLARIN BAŞKA TEHLİKELERE AÇIK OLMASINA YOL AÇABİLİR”
“Aşılar hemen etkisini göstermediği için salgın bittiğinde yapılması, çocukların başka tehlikelere açık olmasına neden olabilir.” diyen Prof. Dr. Ceyhan, aşılama hizmetlerinin salgın döneminde de devam etmesi gerektiğinin altını çizdi: “Bakanlık şemasında yer alan 13 aşıyı zamanında yaptırmalıyız. 4 çocukluk çağı aşıları sayesinde sadece ülkemizde yılda yaklaşık 14 bin, dünyada ise her yıl 2-3 milyon ölüm engelleniyor.”

“TOPLUMU BEKLEYEN EN BÜYÜK TEHLİKE AŞI KARARSIZLIĞI”
Prof. Dr. Ceyhan, Dünya Sağlık Örgütü’nün 2019 yılında toplumu bekleyen en büyük 10 tehlikenin başına aşı kararsızlığını koyduğunu belirtti: “İlaçların kullanılması sadece o hastalığı yaşayanları etkiler, ancak aşıların yapılıp yapılmaması toplumların sağlığını. Bu yüzden aşı tereddüdü tartışılacak bir konu değil.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir