Connect with us

Dünya Gündemi

RENAULT’TAN 2 MİLYAR EURO’LUK TASARRUF PLANI…

Fransız otomotiv devi Groupe Renault, önümüzdeki 3 yıl içinde sabit giderlerini 2 milyar Euro düşürmeyi hedefliyor. Firma bu amacına ulaşabilmek için süreçlerin sadeleştirecek, araçların bileşen çeşitliliğinin azaltacak ve endüstriyel kapasiteleri yeniden yapılandırarak operasyonların verimliliğini artıracak.

 

1898’den bu yana otomobil üreten “40 üretim tesisi, 12 bin 800 satış noktası ve 180 binden fazla çalışanı bulunan” ve 2019 yılında 134 ülkede yaklaşık 3,8 milyon araç satan Groupe Renault’un 3 yılda 2 milyar Euro tasarruf etme planıyla ilgili detayları, Yönetim Kurulu Başkanı Jean-Dominique Senard ile İcra Kurulu Başkanı Clotilde Delbos kamuoyuna açıkladı.

PLAN; NAKİT AKIŞI VE DAYANIKLILIĞA ODAKLI
Söz konusu plan taslağı, “müşteriyi önceliklerinin merkezinde tutarak nakit akışı oluşturmak ve şirketin dayanıklılığını artırmak üzerine” odaklı. Taslakta “operasyonel faaliyetlerin daha verimli kılınması ve kaynakların daha özenli yönetilmesi” yaklaşımı hakim.

GELECEK VAAT EDEN ALANLARA YOĞUNLAŞILACAK
Taslağa göre grubun Fransa’daki faaliyetleri; “elektrikli araçlar, hafif ticari araçlar, döngüsel ekonomi ve yüksek katma değerli inovasyon gibi” gelecek vaat eden stratejik alanlarda yoğunlaşacak. Grup bünyesindeki büyük ölçekli bölgesel mükemmellik merkezleri, toparlanmanın hız kazanmasında rol oynayacak. Flins ve Guyancourt’daki yatırımlar ve işleyiş yeniden düzenlenecek.

PERSONEL SAYISI 15 BİN AZALTILACAK
“Kârlı ve sürdürülebilir bir büyüme amaçlı” iş gücünü yeniden yapılandırma projesi; sosyal paydaşlar ve yerel kurumlarla diyalog kurularak pratiğe dönüşecek. 3 yılın sonunda personel sayısı Fransa’da 4 bin 600, dünyanın geri kalanında da 10 binden fazla düşecek.

Jean-Dominique Senard

“ŞİRKETİN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ VE GELİŞİMİ ESAS”
Renault Yönetim Kurulu Başkanı Jean-Dominique Senard, “öngörülen dönüşümübaşarabilmek ve bu planı uygulamak için” grubun varlıklarına, değerlerine ve şirketin yönetimine güveninin tam olduğunu belirtti.

Planlanan değişikliklerin “şirketin uzun vadede sürdürülebilirliği ve gelişimi” esasına dayandığını ifade eden Senard, “Birlikte ve ittifakın ortaklarının desteği ile hedeflerimize ulaşacak ve Groupe Renault’yu gelecek yıllarda otomotiv sektörünün en büyük oyuncularından biri haline getireceğiz. Sorumluluğumuzun farkındayız ve planlanan dönüşümün ancak grubumuzun tüm paydaşlarına saygı gösterilerek ve örnek bir sosyal diyalog yoluyla gerçekleşebileceğini düşünüyoruz.” dedi.

 

Clotilde Delbos

“BU PROJE, GELECEĞE DAHA GÜVENLE BAKMAMIZI SAĞLAYACAK”
Grubun (geçici-interim) İcra Kurulu Başkanı Clotilde Delbos ise şunları söyledi: “Bu proje, belirsizlik ve karışıklıklarla dolu bir ortamda müşteri memnuniyetine öncelik verilerek sağlam ve sürdürülebilir bir performansın garanti edilmesinde hayati bir rol üstleniyor. Elektrikli araçlar gibi birçok yatırımımızın yanı sıra, Renault ve ittifakın kaynakları ve teknolojisinden güç alarak ve araçlarımızın geliştirme ve üretim süreçlerindeki karmaşıklığı azaltarak, genel kârlılığımızı iyileştirmek ve Fransa’da ve dünyada gelişmemizi sağlamak için ölçek ekonomileri yaratmak istiyoruz. Bu proje, geleceğe daha güvenle bakmamızı sağlayacak.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir