Connect with us

Sağlık

ALZHEİMER VE PARKİNSON HASTALARINA MOBİL DESTEK

İlaç firması Abdi İbrahim, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını sürecinde evinden çıkamayan Alzheimer ve Parkinson hastaları ile yakınlarının hayatını kolaylaştıracak iki ayrı mobil uygulama geliştirdi. “Alzheimer’ın Sesi” ve “Parkinson’da Yanımda” uygulamalarıyla hasta, hasta yakını ve hekimlere birçok konuda fayda sağlıyor. Ücretsiz indirilebilen uygulamalara, App Store ve Goolge Play üzerinden ulaşılabiliyor.

 

İleri yaşlarda ortaya çıkan hastalıklardan Alzheimer ve Parkinson’da, rahatsızlığın seyri ve güncel bilgiye erişim kritik önem arz ediyor. Türkiye’de yaklaşık 150 bin Parkinson ve 600 bin Alzheimer hastası var.

HEKİMLERE ZAMAN TASARRUFU, HASTA YAKINLARINA TAKİP KOLAYLIĞI
“Alzheimer’ın Sesi” ve “Parkinson’da Yanımda” adlı mobil uygulamaları geliştiren Türk ilaç sektörünün lider firması Abdi İbrahim’in Satış ve Pazarlama Genel Müdürü Dr. Oğuz Mülazımoğlu, söz konusu uygulamalarla Covid-19 sebebiyle çok yoğun günler geçiren hekimlere zaman tasarrufu; hasta ve yakınlarına ise takip kolaylığı imkânı oluşturmayı amaçladıklarını söyledi.

Dr. Oğuz Mülazımoğlu- Abdi İbrahim

“HASTA VE HEKİMLER ARASINDA SÜREKLİ İLETİŞİM OLACAK”
Salgının söz konusu hastalıklarla ilgili herkesin mevcut sorumluluklarına yenilerini eklediğini vurgulayan Dr. Oğuz Mülazımoğlu, geliştirdikleri uygulamalara ilişkin şu bilgileri verdi: “Bu süreçte 60 yaş ve üzeri Alzheimer ve Parkinson hastalarımızın bir kısmı hastanelere gidemiyor ve dolayısıyla da hekimlerinden sağlık durumları hakkında bilgi alamıyor. Parkinson’da Yanımda aplikasyonu sayesinde, hastaların günlük ve haftalık durumları izlenebiliyor, ayrıca beslenme ve egzersiz önerileriyle tedavisine katkı sağlanıyor. Bir ilk olan bu aplikasyonla Covid-19 ile mücadele döneminde çok yoğun günler geçiren hekimlerimize zaman tasarrufu, hasta ve hasta yakınlarımıza ise takip kolaylığı sağlamayı hedefliyoruz. Alzheimer’ın Sesi uygulamasında ise hasta ve hasta yakınlarının Alzheimer’la ilgili merak ettikleri tüm soruların yanıtlarını bulabilmelerini umuyoruz. Bu uygulamalar sayesinde hem hasta hem hasta yakını hem de hekimlerimiz zaman tasarrufu sağlayacak. Ayrıca aralarında sürekli bir iletişim oluşacak.”

ALZHEİMER’İN SESİ
Kullanımı son derece kolay olan Alzheimer’ın Sesi uygulaması sayesinde hastalar ve hasta yakınları merak ettiği konularda bilgilenmek için sağlık kuruluşlarına gitmek zorunda kalmıyor. Uygulama aracılığıyla ikamet edilen şehirdeki nöroloji hekimi çalışan hastanelere öğrenilebiliyor; bildirimlerle hastalıkla ilgili son ilerlemeden haberdar olunabiliyor.

PARKİNSON’DA YANIMDA
Parkinson’da Yanımda uygulamasında diğer aplikasyonlardan farklı olarak tremor (el titremesi) testi de yer alıyor. Uygulama, Parkinson hastalarının yüzde 80’ninde görülen tremorun şiddetini ölçümleyebiliyor.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir