Connect with us

Dünya Gündemi

TRUMP’IN DSÖ KARARINA TEPKİLER BÜYÜYOR

ABD Başkanı Donald Trump’ın “Çin için çalıştığı ve salgın konusunda ihmalkâr davrandığı iddiasıyla” ülkesinin Dünya Sağlık Örgütü’ne (DSÖ) sağladığı fonu durdurma kararı alması büyük tepki çekti. Almanya ve Rusya bu karara net ifadelerle ses yükseltti.

 

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas

 “ŞİMDİ YAPILMASI GEREKEN DSÖ’YÜ GÜÇLENDİRMEKTİR”
Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, virüsün sınır tanımadığına ve karşılıklı suçlamaların herhangi bir işe yaramayacağına dikkat çekerek “Pandemi ile mücadelede en iyi yatırımlardan biri, testlerin ve aşıların geliştirmesi ve dağıtılması için Birleşmiş Milletler’i, özellikle de yetersiz finansmanı olan DSÖ’yü güçlendirmektir.” dedi.

 

“TRUMP’IN KARARI BENCİLCE BİR YAKLAŞIM”
Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, kararın son derece endişe verici olduğunun altını çizerek şunları söyledi: “Bu, ABD’li yetkililerin salgın nedeniyle dünyada olanlara karşı oldukça bencilce bir yaklaşımıdır. Uluslararası toplumun ana gündeminde olduğu bir dönemde bu organizasyona yapılan söz konusu darbe, kınanması ve eleştirilmesi gereken bir adımdır.”

“ABD’Lİ SİYASETÇİLER DAİMA SUÇLAYACAK BİRİLERİNİ BULUYOR”
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova ise ABD’de siyasetçilerin “daima suçlayacak birilerini bulduğunu” ifade ederek şöyle konuştu: “Hillary Clinton’un mağlubiyeti nedeniyle Rusya’yı, ABD’deki sağlık sistemindeki sorunlar için de bizzat Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i suçluyorlar. ABD için önemli olan kendi masumiyetlerini kanıtlamak için hayali kanıtlarla suçlu bulmaktır.”

ABD Başkanı Donald Trump

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir