Connect with us

Finans & Ekonomi

AVON ÖDEMELERİNDE PAYMES KOLAYLIĞI…

Küresel salgın haline gelen ve Türkiye’yi de ciddi boyutta etkileyen yeni tip Koronavirüs (Covid-19) hastalığı ticari alışkanlıkları da şekillendirmeye başladı. Dünyanın önde gelen güzellik markası ve doğrudan satış firması Avon ile “sosyal ağlarda ticarete imkân tanıyan” yenilikçi ödeme sistemi Paymes; virüsün sağlığı, sosyal hayatı ve ticari süreçleri olumsuz yönde etkilemesini dikkate alarak iş birliğine gitti.

 

SOSYAL AĞLAR ÜZERİNDEN TİCARET
Bundan böyle Türkiye’nin 81 ilinde ikamet eden on binlerce Avon temsilcisi, 20 saniye gibi kısa bir süre içerisinde satmayı planladıkları ürünlere ilişkin satış linklerini kendilerine özel Paym.es Paneli’nde hazırlayıp ilgili ödeme linklerini alıcılarıyla paylaşabilecek. Ödemelerini de Paymes aracılığıyla akıllı telefon üzerinden online olarak istedikleri platformdan alabilecek.

HEM SAĞLIK RİSKİNE HEM DE TAHSİLAT SÜRECİNE ÇÖZÜM
Sattıkları ürünün bilgilerini eklendikten sonra karşı tarafa iletecekleri bir link elde eden temsilciler, bu linki alıcıya SMS, Instagram, Facebook, WhatsApp, Twitter gibi online platformdan ulaştırabilecek. Ödemeler ise ertesi iş günü temsilcilerin hesabına aktarılacak. Avon ile Paymes arasındaki anlaşmayla Covid-19 günlerinde hem satış temsilcilerinin hem de müşterilerin sağlığı korunmuş; nakit ödemeden kaçınılması yüzünden zorlaşan tahsilat sürecindeki tıkanma aşılmış olacak.

Şehlem Akbulut-Paymes Kurucu Ortağı

 

“AVON TEMSİLCİLERİNİN SÜREÇTEN ETKİLENMEMELERİNİ AMAÇLIYORUZ”
Paymes (Paym.es Elektronik Ticaret ve Bilişim Teknolojileri AŞ) Kurucu Ortağı Şehlem Akbulut, “tüm dünyada çok sayıda kadına dokunan bir firmayla iş ortaklığına gitmelerinden dolayı” memnuniyet duyduklarını ifade ederek “İnsanlar artık hijyen kuralı gereği ödemelerini online kanallardan yapmaya özen gösteriyor, satıcılar da aynı şekilde korona salgınının olduğu bugünlerde satışlarının etkilenmemesi için tamamen online mecralara yöneldi. Gerçekleştirdiğimiz iş birliğiyle Avon temsilcilerinin ticarete ara vermeden gelirlerini devam ettirmelerini ve süreçten etkilenmemelerini sağlamayı amaçlıyoruz.” dedi.

 

 

“İŞ YAPIŞ ŞEKİLLERİ VE ÖDEME YÖNTEMLERİ DEĞİŞECEK”
Akbulut, “çok önemli bir örnek proje” diye nitelediği iş birliğinin “iş yapış şekillerinde ve ödeme yöntemlerinde köklü değişikliklere neden olacağını söyledi: “Biz var olanı yapmak yerine yeni geliştirmeler yapmaya odaklı bir şirketiz ve bu nedenle yeni çalışmalara ve iş birliklerine imza atmaya devam edeceğiz.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir