Connect with us

Sağlık

VAKKO’DAN SAĞLIK ÇALIŞANLARINA 3 MİLYON MASKE DAHA…

VAKKO, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadelede maske üretim kapasitesini artırdı ve imalat parkurunu en son teknolojiyle yeniledi. Tam otomatik makinelerle steril koşullarda üreteceği 3 milyon maskeyi T.C. Sağlık Bakanlığı’na teslim edecek.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı Milli Dayanışma Kampanyası’nın ilk günlerinden itibaren sağlık çalışanlarının ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla üretim merkezini maske imalatına tahsis eden VAKKO, gönüllü personelinin katkılarıyla sürece destek verdi.

EL DEĞMEDEN ÜRETİM VE PAKETLEME
Türkiye’nin önde gelen tekstil markaları arasında yer alan kuruluş, maske imalatı yaptığı mevcut parkurlara en son teknolojiye sahip ve tamamen steril koşullarda tam otomatik olarak çalışan yeni makineler ekledi. Firma el değmeden üretilecek ve paketlenecek 3 milyon maskeyi kısa süre içinde Sağlık Bakanlığı’na teslim edecek.

YENİ MAKİNELER ÜRETİME BAŞLIYOR
VAKKO yönetiminden yapılan açıklamada, “Tüm dünyada devam eden bu eşi benzeri görülmemiş salgınla mücadele etmek için gece gündüz mesai yapan sağlık çalışanlarımızın ihtiyaçlarını gözetmek ve karşılamak öncelikli görevimiz. Türkiye’nin salgınla mücadelesi kapsamında başlatılan seferberliğe katkıda bulunmaya, ihtiyaçlar doğrultusunda biz de mevcut kaynaklarımızı artırarak devam ediyoruz. VAKKO Üretim Merkezi’nde kurulum süreçleri tamamlanarak önümüzdeki hafta itibariyle faaliyete geçecek olan yeni makineler, Sağlık Bakanlığı’mıza teslim edilmek üzere 3 milyon maske daha üretecek. Bu süreçte büyük özveriyle sahada emek veren tüm çalışanlarımızla gurur duyuyor ve sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.” denildi.

Şirket; maske imalatında görevli personeli için gereken tüm koruma önlemlerinin alındığını ve materyaller ile üretim aşamasının onaylı kıstaslara uygun olduğunu belirtti.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir