Connect with us

Kültür - Sanat

BAMBAŞKA BİRİ VE ZARAFETLE AŞKA TUTUNAN O MUHTEŞEM ŞARKI: GÖNÜLLÜ YAZILDIM…

Aşkı ve aşkta karşılıksızlığı “Gönüllü Yazıldım” kadar güzel anlatan çok az şarkı vardır muhtemelen. Şarkının sözleri bugün yapılan birçok şarkının sanki karşıtını oluşturmakta. Hadi Göksel; yeni bir şarkı ile bir kez daha al gönlümüzü, diyar diyar sürükle. Ve şarkınla teslim al gönlümüzü.

 

“Bambaşka” olması, birini veya bir şeyi diğerlerinden farklı kılar. Benim içinse daha çok” özgün olanla buluştuğumda” kullandığım vurgudur, bambaşka. Müzik söz konusu olduğunda ruhumu coşturan, beni neşeli kılan anılarıma eşlikçi öyle yorumcular vardır ki; o şarkıcılardan bahsettiğimde onlara çoğu zaman “bambaşka” derim. Bir alışkanlık işte…

AJDA, TARKAN, SEZEN…
Örneğin Ajda Pekkan, bambaşka biri. O benim için tüm çağlarıma eşlik eden muhteşem bir kadın. Tüm güzel çağların kadını. Ya Tarkan! O da öyle. Dansları, şarkıları, her fotoğrafı ile bambaşka. Hele Sezen. Bu liste uzar gider. Anlat anlat bitmez.

Hadi Göksel; yeni bir şarkı ile bir kez daha al gönlümüzü, diyar diyar sürükle. Ve şarkınla teslim al gönlümüzü.

BAMBAŞKA BİRİ: GÖKSEL…
Fakat ben size şimdi bu kelimeden; tüm bu anımsadığım şeylerden hareketle bambaşka birinden daha bahsetmek istiyorum: Göksel. Hayır hayır! Şimdilerde bildiğimiz, yine muhteşem yorumculardan biri olan kadın şarkıcı Göksel değil bahsettiğim. 90’lı yılları rüzgârıyla savurup geçen şarkıcı ya da nam-ı diğer şarkısıyla müsemma ” GÖNÜLLÜ YAZILDIM GÖKSEL”

Bu harika şarkı ve bambaşka bir vokal olan Göksel, 2000’li yıllarda gerçekten konuşulmaya değer bir yorumcu. Üstelik şimdilerde 90’larda olan görüntüsü ile neredeyse aynı hatta daha genç görünümü ile şaşırtıcı.

AŞK VE AŞKTA KARŞILIKSIZLIK…
”Gönüllü yazıldım” şarkısı ise harika. Aşkı ve aşkta karşılıksızlığı bu denli güzel anlatan çok az şarkı vardır muhtemelen. Şarkının sözleri bugün yapılan birçok şarkının sanki karşıtını oluşturmakta.

Aşkı ötelemeyen; değerli kılan ve aşk için ‘anla anla halimden’ demekten gocunmayan o güzel sözler. Şarkıda ne sertlik ne şiddet ne çemkirme var. Zarafetle aşka tutunan bir şarkı.

SÖZCÜKLERİN GÜCÜ VE AŞKIN TESLİMİYETİ…
“Bir tek söz söyle. Deli yüreğim dinler.” derken şarkı, sözcüklerin gücünü ve aşkın teslimiyetini öylesine nazik bir şekilde vurguluyor ki… Siz de şarkıya ve Göksel’in muhteşem yorumuna teslim oluyorsunuz.

YENİ BİR ŞARKINLA TESLİM AL GÖNLÜMÜZÜ…
Hadi Göksel; yeni bir şarkı ile bir kez daha al gönlümüzü, diyar diyar sürükle. Ve şarkınla teslim al gönlümüzü.

 

Not: Bu yazımı kız kardeşime ithaf etmek istiyorum. Çünkü ”Gönüllü Yazıldım’ onun en çok sevdiği şarkılardan biri.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir