Connect with us

Gündem

17 YILDA “KADIN GÖZÜYLE HAYATTAN” 102 BİN KARE…

Anadolu Hayat Emeklilik’in TFSF danışmanlığıyla 2007 yılından bu yana düzenlediği ve Türkiye’nin kadınlara özel tek kurumsal fotoğraf yarışması niteliğindeki “Kadın Gözüyle Hayattan Kareler’e” şimdiye dek 27 bini aşkın kadın fotoğrafçı 102 binden fazla fotoğrafla katıldı. Bu yıl, 1.496 kadın 5.208 fotoğrafla yarıştı.

 

Anadolu Hayat Emeklilik’in 17 yıldır kesintisiz düzenlediği “Kadın Gözüyle Hayattan Kareler” yarışmasında bu yıl “Torakçılar” isimli eseriyle Sümeyye Yanık birinci, “Palyaço” isimli eseriyle Hatice Karakan ikinci ve “Bisikletli Çocuk” isimli eseriyle de Ahter Atakan üçüncü oldu. Ödüller, Milli Reasürans Sanat Galerisi’nde gerçekleşen törenle sahiplerine takdim edildi. İlk üçe girenlere ayrıca Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu’nca (TFSF) altın, gümüş ve bronz madalya verildi. Gülin Yiğiter “Flamingo Ailesi”, Özge Aydıner Vergi “Büyülenmek” ve Zühal Deniz Dağdelen ise “Neşe” isimli fotoğraflarıyla mansiyon ödülüne layık görüldü.

Sümeyye Yanık, “Torakçılar” isimli eseriyle Kadın Gözüyle Hayattan Kareler 2023 yarışmasında birinci oldu. 

SERGİ 20 HAZİRAN’A KADAR GEZİLEBİLECEK
Arel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Güler Ertan, fotoğraf sanatçısı İzzet Keribar, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Nihal Kafalı, TFSF Başkanı Dr. Sefa Ulukan ve Anadolu Hayat Emeklilik’ten Nihan Güney’den oluşun kurul tarafından seçilen fotoğraflar, 20 Haziran’a kadar Milli Reasürans Sanat Galerisi’nde sergilenecek.

Hatice Karakan, “Palyaço” isimli eseriyle Kadın Gözüyle Hayattan Kareler 2023 yarışmasında ikinci oldu. 

ŞİMDİYE DEK 27 BİNDEN FAZLA KADIN YARIŞTI…
Anadolu Hayat Emeklilik’in TFSF danışmanlığıyla 2007 yılından bu yana düzenlediği ve Türkiye’nin kadınlara özel tek kurumsal fotoğraf yarışması niteliğindeki “Kadın Gözüyle Hayattan Kareler’e” şimdiye dek 27 bini aşkın kadın fotoğrafçı 102 binden fazla fotoğrafla katıldı. Bu yıl, 1.496 kadın 5.208 fotoğrafla yarıştı.

Ahter Atakan, “Bisikletli Çocuk” isimli eseriyle Kadın Gözüyle Hayattan Kareler 2023 yarışmasında üçüncü oldu. 

Murat Atalay- Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü 

“SOSYAL SORUMLULUĞUMUZUN EN GÜZEL ÖRNEKLERİNDEN BİRİ”
Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü Murat Atalay, serginin açılış töreninde şunları söyledi: “Şirket olarak 17 yıldır kadınlara özel olarak düzenlediğimiz yarışmamızın, her geçen yıl artan, büyük bir ilgiyle devam etmesinden gurur ve mutluluk duyuyoruz. İş ve toplum hayatında fırsat eşitliğinin daha fazla konuşulmaya başladığı günümüzde, bu yarışma sayesinde bugünlere uzun yıllar öncesinden katkı sağlamaya başlamak, bizim için ayrı bir motivasyon unsuru oluşturuyor. Kadınlara yaratıcılıklarını fotoğraf sanatı aracılığıyla özgürce ifade edebilecekleri bir platform sunma amacıyla gerçekleştirdiğimiz Kadın Gözüyle Hayattan Kareler fotoğraf yarışmasını, kurumsal sosyal sorumluluğumuzun en güzel örneklerinden biri olarak görüyoruz. Bu sene Milli Reasürans Sanat Galerisi’nde açılışını yaptığımız sergideki değerli eserlere de fotoğraf severlerin büyük bir ilgisi olacağını düşünüyoruz. Aynı zamanda yarışmamızda ödül ve sergileme alan fotoğrafları internet sitemizdeki dijital sergimizde fotoğraf severlerin beğenisine sunacağız. Bu yıl da birbirinden değerli eserler, dijital sergimiz sayesinde çok daha fazla sayıda sanatseverle buluşacak.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir