Connect with us

Kültür - Sanat

FERHAT GÖÇER’DEN İKİNCİ TÜRKÜ ALBÜMÜ: ANADOLU ARYALARI VOLUME-II…

“Anadolu Aryaları projesini iki albüm olarak pandemi döneminde stüdyo kayıtlarını tamamlayarak tasarladım ve bu albümle birbirinden kıymetli enstrümanist sanatçı arkadaşımla, Anadolu’nun renklerini uluslararası standartlarda dinleyiciye sunmak istedim.” diyen Ferhat Göçer’in Anadolu Aryaları Volume-II adlı albümünde yedi türkü yer alıyor.

 

Türk Pop Müziği’nin sevilen sesi Ferhat Göçer, Anadolu Aryaları Volume-I’in ardından yine tamamen Türk Halk Müziği eserlerinden oluşan ikinci albümü Anadolu Aryaları Volume-II’yi de müzikseverlerin beğenisine sundu. Dijital platformlarda dinlenmeye başlanan albümde; farklı yörelerden Ela Gözlüm, Harman Yeri, Kâtip Arzuhalim, Gemiler Giresune, Akşam Olur Karanlığa Kalırsın, Bahçada Yeşil Çınar ve Çarşambayı Sel Aldı adlı 6 anonim eser ile söz ve müziği Hasan Kaplan’a ait Yürüyorum Dikenlerin Üstünde isimli türkü yer alıyor. Albümdeki türkülerin düzenlemesi Ferhat Göçer tarafından yapıldı.

Anadolu Aryaları Volume-II adlı albümünde 7 türküyü seslendiren Ferhat Göçer, “Anadolu’nun renklerini uluslararası standartlarda dinleyiciye sunmak istedim.” diyor.

“ANADOLU’NUN RENKLERİNİ ULUSLARARASI STANDARTLARDA DİNLEYİCİYE SUNMAK İSTEDİM”
Orhan Hakalmaz, Gürkan Çakmak, Serhan Yadsıman, Sonay Yağız ve Alper Bulut gibi kıymetli sanatçılarla Anadolu’nun mistik enstrümanlarını kullanarak “hayalini kurduğu en seçkin eserleri repertuarına alma fırsatına eriştiğini” ifade eden Göçer, yeni albümün oluşum sürecine dair şunları söylüyor: ‘’Yıllardır üzerinde çalıştığım bu albümü, Türkiye’nin birçok yerinde konserler verdiğim Metropol Senfoni Orkestrası eşliğinde hazırladım. Anadolu Aryaları projesini iki albüm olarak pandemi döneminde stüdyo kayıtlarını tamamlayarak tasarladım ve bu albümle birbirinden kıymetli enstrümanist sanatçı arkadaşımla, Anadolu’nun renklerini uluslararası standartlarda dinleyiciye sunmak istedim.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir