Connect with us

Gündem

LOLİTA ASİL’İN “UMUDU VE HAYALLERİ YANSITTIĞI” ESERLER MARDİN’DE…

Ressam Lolita Asil, Mardin Alman Karargahı-Atamyan Konağı’nda açtığı ve 19 Ekim 2022 tarihine kadar gezilebilecek olan “Yer-yüzü Gök-yüzü” adlı sergideki eserlerinin “umudu ve hayalleri yansıttığını” söyledi. Sergideki eserler; Güneş, Sonsuzluk, Gözün Derinliklerinde, Yeşil-Mavi, Kendimize Dönüş Yolu, “Bir Gün, Yeniden, Hep Beraber”, Varoluş ve Yeniden Doğuş isimlerini taşıyor.

 

Soyut resmin Türkiye’deki önemli temsilcilerinden Lolita Asil’in Covid-19 pandemisi sürecinde ve iki yıl Londra’da kaldığı dönemde ürettiği eserlerin yer aldığı “Yer-yüzü Gök-yüzü” isimli sergisi, Mardin Alman Karargahı-Atamyan Konağı’nda sanatseverlerin ziyaretine açıldı.

SERGİDEKİ ESERLERİN İSİMLERİ..
Sergideki eserlerine Güneş, Sonsuzluk, Gözün Derinliklerinde, Yeşil-Mavi, Kendimize Dönüş Yolu, “Bir Gün, Yeniden, Hep Beraber”, Varoluş ve Yeniden Doğuş isimlerini veren Lolita Asil, Kendimize Dönüş Yolu adlı eserinde “çocukların hayal güçleriyle renklendirecekleri interaktif bir çalışmaya” da imza atıyor.

SAİT VE İBRAHİM ASİL’İN ANISINA…
Sergiyi, Anadolu coğrafyasında ve hayatında derin izler bırakan Sait Asil ve İbrahim Asil’in anısına gerçekleştirdiğini açıklayan Lolita Asil, “Eserlerimin hepsi, umudu ve hayalleri yansıtıyor.” dedi.

Ressam Lolita Asil, Mardin Alman Karargahı-Atamyan Konağı’nda açtığı ve 19 Ekim 2022 tarihine kadar gezilebilecek olan “Yer-yüzü Gök-yüzü” adlı sergideki eserlerinin “umudu ve hayalleri yansıttığını” söyledi

“İKİ BOYUTTAN ARINIP UZAYSAL BİR MEKÂN HİSSİ YARATMAK…”
Asil, sergideki eserlerine ilişkin şunları söyledi: “Eserlerimin ışık, zaman, mekan sorunlarına geleneksel yöntemlerden bağımsız bir yaklaşımla sergilenmesi önemli noktalardan biriydi. Ayrıca izleyicinin sanat eserine bakış açısını değiştirmek, iki boyuttan arınıp uzaysal bir mekân hissi yaratmak ve farklı disiplinler ile desteklemek, hayal gücünün yaratmak üzerindeki öneminden yola çıkarak çocuklar ile interaktif bir çalışma sergilemek de benim için çok önemliydi.”

Soyut resmin Türkiye’deki önemli temsilcilerinden Lolita Asil’in Covid-19 pandemisi sürecinde ve iki yıl Londra’da kaldığı dönemde ürettiği eserlerin yer aldığı “Yer-yüzü Gök-yüzü” isimli sergisi, Mardin Alman Karargahı-Atamyan Konağı’nda sanatseverlerin ziyaretine açıldı.

19 EKİM 2022 TARİHİNE KADAR GEZİLEBİLECEK
Açılışına İlber Ortaylı, Oya Narin, Nazan Ölçer, Vera Bulgurlu, Kerim – Berrin Güzeliş, Annie Pertan, Hakan-Pınar Külahçı, Haluk – Semra Eldem, Can Ustabaşı, Sait Susin gibi tanınış isimlerin katıldığı sergi, 19 Ekim 2022 tarihine kadar gezilebilecek.

Prof. Dr. İlber Ortaylı, Lolita Asil’in Mardin’deki sergisinde bir eser üzerinde interaktif çalışma yaparken.

Lolita Asil’in Mardin’deki sergisinin açılışına katılan isimlerden Annie Pertan, Vera Bulgurlu ve Nazan Ölçer.

LOLİTA ASİL KİMDİR?
Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nden mezun olduktan sonra Mimar Sinan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde yüksek lisans yapan Ressam Lolita Asil; Leonardo da Vinci’den etkilenerek insan vücudunu anatomi açısından incelemeye ve boyamaya başladı. Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı’nda kadavra çalışmalarına katıldı Mimar Sinan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sanatta Yeterlik Programı için “İnsan Bedeni ve Resim İlişkisi” konulu tezini yazdı. Yurt içi ve yurt dışı solo ve grup sergiler açtı. Londra ve İstanbul’daki atölyelerinde farklı yaş gruplarından öğrencilerine resim ve sanat dersleri veriyor.

Ressam Lolita Asil, Londra ve İstanbul’daki atölyelerinde farklı yaş gruplarından öğrencilerine resim ve sanat dersleri veriyor.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir