Connect with us

Kültür - Sanat

GELECEĞİN SİNEMASINDA YERİNİZİ ALMAYA HAZIR MISINIZ?

TÜRSAK Vakfı’nın sinema öğrencilerinin kısa film projelerini hayata geçirmelerine destek sunmak amacıyla gerçekleştirdiği “Geleceğin Sineması” yarışmasının 19’uncusu için son başvuru tarihi 25 Mart 2022.

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ile Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) iş birliğiyle gerçekleştirilen ve 2022’de 19’uncusuna imza atılan “Geleceğin Sineması” yarışmasıyla “sinema öğrencilerine nitelikli kısa film yapabilmeleri için maddi ve ayni imkan” sunuluyor.

BÜTÜN SİNEMA ÖĞRENCİLERİNİN KATILIMINA AÇIK…
Senaryolarını filme dönüştürme yolunda bu imkandan yararlanmak isteyenlerin 25 Mart tarihine kadar http://geleceginsinemasi.com adresi üzerinden başvurmaları gerekiyor. Organizasyon; Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti genelindeki devlet, özel ve vakıf okullarının sinema ve medya bölümlerinde okuyan ön lisans, lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin katılımına açık.

DESTEKLENEN PEK ÇOK FİLM FESTİVALLERDE ÖDÜLLENDİRİLDİ…
Gelenekselleşen ve köklü bir etkinlik haline gelen “Geleceğin Sineması” projesi; bir yandan Türk sinemasının ilerlediği yolu aydınlatırken diğer yandan sinema öğrencilerini “daha iyi eserler hayal edebilmeleri” konusunda motive ediyor. Önceki yıllarda proje kapsamına dahil olabilen kısa filmlerden birçoğunun yurt içi ve dışındaki festivallerde ödüle layık görülmesi etkinliğin önemini ve gördüğü fonksiyonu ortaya koyuyor.

1991’DEN BERİ SİNEMAYA NEFES OLUYOR…
Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) sinema, televizyon, güzel sanatlar, basın, iş ve politika dünyasından tanınmış 215 üyenin katılımıyla 1991 yılında kuruldu. Bugüne kadar onlarca başarılı yönetmen, yüzlerce sinema öğrencisi ve sektör çalışanının yetişmesine vesile oldu. 2005-2008 yılları arasında, Türkiye’nin uluslararası tanıtımı adına en kaliteli ve en büyük projelerinden biri kabul edilen Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’ni düzenledi.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir