Connect with us

Kültür - Sanat

“AFGANİSTAN’DA KADIN OLMAK İÇİN ÇOK CESUR OLMAK GEREKİYOR”

Şişli Belediyesi ev sahipliğinde; bu sene 26 Kasım-2 Aralık 2021 tarihleri arasında 11’incisi düzenlenen Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali’nin açılış töreni belediyeye ait Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde gerçekleşti. Törende; festival yönetiminin girişimi ve resmi makamların devreye girmesiyle Taliban şiddetinden kaçan Yönetmen Sahraa Karimi’ye tüm direnen Afganlı kadınlar adına “Onur Ödülü” takdim edildi.

 

Şişli Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, ev sahipliği yaptıkları 11’inci Suç ve Ceza Film Festivali’nin Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’ndeki açılış töreninde “Şiddet suçunun sıradanlaştığı ve adeta cezasız kaldığı bir dönemde suç, ceza ve adalet kavramlarının sorgulandığı bu festival daha da anlam kazanıyor.” dedi.

Muammer Keskin-Şişli Belediye Başkanı

Muammer Keskin-Şişli Belediye Başkanı

“MÜCADELEMİZ, TÜM KADINLAR İÇİN”
Pınar Altuğ Atacan ve Hakan Bilgin’in sunuculuğunu üstlendikleri etkinlikte şiddete karşı “tüm kadınlar adına” mücadele ettiklerini söyleyen Muammer Keskin, devamında şunları dile getirdi: “Sanat son yıllarda layık olduğu değeri göremiyor. Oysa sanat iyileştiricidir, birleştiricidir. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali de bizim için çok kıymetli. Bugün 25 Kasım, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü ve aramızda yönetmen Sahraa Karimi de var. Kendisi Afganistanlı bir kadın olarak bu şiddeti en yakından bilenlerden. Bizim mücadelemiz sadece kendi coğrafyamız için değil, tüm kadınlar için. Şiddet suçunun sıradanlaştığı ve adeta cezasız kaldığı bir dönemde suç, ceza ve adalet kavramlarının sorgulandığı bu festival daha da anlam kazanıyor. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali’nin sinemaseverlerle buluşmasında ve bu anlamlı iş birliğinde emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.”

Uluslararası Suç ve Ceza Filmleri Festivali Başkanı Prof. Dr. Adem Sözüer, Şişli Belediyesi’nin festivale destek ve katkılarından ötürü Belediye Başkanı Muammer Keskin’e teşekkür plaketi takdim etti.

Sahraa Karimi-Yönetmen

Sahraa Karimi-Afgan Yönetmen

“KADIN OLMAKTAN GURUR DUYDUM”
Direnen bütün Afgan kadınlar adına festival jürisi tarafından onur ödülüne layık görülen Sahraa Karimi de törendeki konuşmasında “kadın olmaktan gurur duyduğunu” belirtti: “Afganistan’da kadın olmak için çok cesur olmak gerekiyor.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir