Connect with us

Finans & Ekonomi

İTALYA’YLA 30 MİLYAR DOLARLIK TİCARET HEDEFİ…

İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası Derneği’nin düzenlediği “Pandemi Sonrası Dönemde İtalya-Türkiye Ticari İlişkileri’ konulu “Ekonomik Forum”, Türk ve İtalyan iş dünyasının önde gelen isimlerini Venedik Sarayı’nda bir araya getirdi. Etkinliğin açılış konuşmacılarından İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası Derneği Başkanı Livio Manzini, “İtalya ve Türkiye arasındaki iş hacmini 5 yıl içinde 30 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz.” dedi.

İtalya ve Türkiye arasındaki ticari ilişkilerin masaya yatırıldığı Ekonomik Forum’da; 2021 yılı sonunda “iki ülke arasındaki iş hacminin 20 milyar doları aşacağını” dile getiren İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası Derneği Başkanı Livio Manzini, Türk firmaların İtalya’ya yatırımları sürdürdüğünü kaydetti.

Livio Manzini-İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası Derneği Başkanı

Livio Manzini-İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası Derneği Başkanı

“İTALYA AB DESTEĞİYLE İTHALATI ARTIRACAK”
Manzini, İtalya’nın Avrupa Birliği’nden (AB)  alacağı destek paketiyle “İtalyan firmaların ithalatı artıracağını” ifade etti: “Bu yıl iki ülke arasında iş hacmi, ithalat ve ihracat olmak üzere toplamda 20 milyar doları geçecek. 5 yıl içerisinde bu rakamı 30 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz. İtalya’nın Avrupa Birliği’nden alacağı 200 milyar Euro’nun üzerinde bir destek paketi var. Bu İtalyan ekonomisini canlandıracak. İtalyan firmalarının dolayısıyla ithalatı da artıracağını öngörüyoruz.”

“TEDARİKTE ÇİN’İN ALTERNATİFİ TÜRKİYE”
İtalya’nın Çin’den uzaklaşıp tedarik zincirlerini “daha yakın bir noktaya getirmek istediklerine” dikkat çeken Manzini, sözlerini şöyle tamamladı: “Çin’den çıktığımızda da Türkiye’nin dışında çok fazla alternatif yok. Diğer yandan İtalya’ya giden Türk yatırımı da artarak devam ediyor. Çünkü Türk şirketleri İtalya’yı AB’nin giriş kapısı olarak görüyor.”

Massimo Gaiani-İtalya’nın Türkiye Büyükelçisi

“İKİ ÜLKE ARASINDA GÜVEN İLİŞKİSİ VAR”
“Pandemi Sonrası Dönemde İtalya-Türkiye Ticari İlişkileri” konulu forumda iki ülke arasında “siyasi ve ekonomik alanda gerçek bir güven olgusu geliştiğini” söyleyen İtalya’nın Türkiye Büyükelçisi Massimo Gaiani ise, bu tip etkinliklerin ülkeler arasındaki finansal iş birliklerine olumlu katkı sağladığının altını çizdi.

FORUMUN BU YILKİ PANELİSTLERİ
Türkiye İş Bankası Baş Ekonomisti İzlem Erdem kapsamlı bir sunum gerçekleştirdiği forumun bu yılki panelistleri arasında Generali Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Mine Ayhan, Intesa SanPaolo Bankası İstanbul Merkez Şubesi Genel Müdürü Ufuk Cemal Bali, Pirelli Otomobil Lastikleri CEO’su Gian Paolo Gatti Comini, Organik Kimya CEO’su Stefano Kaslowski, DEİK Yönetim Kurulu Üyesi ve DEİK Türkiye-İtalya İş Konseyi Başkanı / Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay ve Ongur & Partners Uluslararası Hukuk Bürosu Yönetici Ortağı Arzu Ongur gibi isimler yer aldı.

 

(Soldan sağa) İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası Derneği Başkanı Livio Manzini, İtalya’nın Türkiye Büyükelçisi Massimo Gaiani ve İtalyan Ticaret Odası Derneği Genel Sekreteri Fatih Ayçin. 

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir