Connect with us

Kültür - Sanat

“18. GELECEĞİN SİNEMASI” YARIŞMASININ KAZANANLARI…

Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı’nın (TÜRSAK) danışmanlığı ve iş birliği ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü desteğiyle sinema öğrencilerinin kısa film projelerini hayata geçirmeleri amacıyla düzenlenen “18. Geleceğin Sineması” yarışmasında kazanan isimler belli oldu.

18. Geleceğin Sineması yarışmasında ana jüri değerlendirmesi sonucunda “Balık” filmiyle Emirhan Cangül birinci seçildi. Cüneyt Işık “Kuş Olsam” filmiyle ikinci, “Anı Rüyası” filmiyle Nadir Kağan Kocakaya ise üçüncü oldu.

Cemal Okan-TÜRSAK Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı

Cemal Okan-TÜRSAK Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı

“ÖĞRENCİLERİ DESTEKLİYORUZ”
Yarışmanın vakfın en önemli projeleri arasında olduğunu söyleyen TÜRSAK Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Okan, “Bu yarışmayla birlikte öğrencilerimizin senaryolarını filme dönüştürmelerinde onlara destek olmanın mutluluğunu yaşıyor, sinema sektörümüze tecrübeli ve bilgili gençler yetiştirmekten gurur duyuyoruz. Bu yıl başlattığımız Genç Gönüllüler Birimi ve Çocuk Kulübü gibi projelerle her yaştan sinemaseveri sektörün önde gelen isimleriyle buluşturmaya devam ediyoruz.” dedi.

 Ahmet Misbah Demircan-T.C. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı

Ahmet Misbah Demircan-T.C. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı

“SANAT BİLİNCİNİ YÜKSELTMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
T.C. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, sanat bilincini yükseltmek adına çalıştıklarını dile getirdi: “Ulusal sinema eserlerinin izleyiciye ulaştırılmasını sağlama ve sanat bilincini yükseltmek adına politikalar üreterek bu amaca hizmet eden projeleri destekleyerek nitelikli eser üretimini teşvik ediyor ve kültür mirasımızın gelecek kuşaklara aktarılmasına katkı sunuyoruz.”

10 PROJEYE ALTIŞAR BİN TL DESTEK
Geleceğin Sineması yarışmasında hayata geçen filmler; bugüne dek birçok festivalde yer alıp farklı kategorilerde ödüllere layık görüldü. Bu yıl finale kalan 20 eser arasından desteğe hak kazanan 10 projeye altışar bin TL maddi destek ve danışmanlık desteği sağlandı.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir