Connect with us

Kültür - Sanat

TARİHİ HASANPAŞA GAZHANESİ MÜZE OLDU

Türkiye’nin önemli endüstriyel kültür miraslarından İstanbul’un Kadıköy ilçesindeki tarihi Hasanpaşa Gazhanesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) yaptırdığı restorasyonun ardından, Müze Gazhane’ye dönüştürülerek 9 Temmuz 2021’de açıldı.

İstanbul’un kültür sanat yaşamına kazandırılan tesiste; iklim ve karikatür müzesi, çocuk bilim merkezi, sergi alanları, tiyatrolar, kütüphaneler, oyun ve etkinlik alanı ile diğer sosyal alanların yanı sıra iklim krizi temalı kalıcı sergi, atölye binası, restoran, kafe gibi yapılar yer alıyor.

Ekrem İmamoğlu-İBB Başkanı

Ekrem İmamoğlu-İBB Başkanı

“SOSYAL HAYATIN MERKEZİ HALİNE GELECEK”
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, tarihi gazhanenin sosyal yaşamın merkezi haline geleceğini kaydetti: “130 yıllık endüstri mirasımızın bu güzel başlangıcını, Hasanpaşa Gazhanesi’ni bugün kültür sanat yaşamına katmanın gururunu yaşıyoruz. Yıllar boyu İstanbul’a enerji ve ışık veren gazhane, bundan sonra İstanbulluların kültürel ve sosyal hayatına ışık tutacak. Sosyal hayatın merkezi haline geleceğine, Kadiköy’den İstanbul’a herkesin ilgisine mazhar olacağına inancım çok yüksek. Bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ederim.”

Şerdil Dara Odabaşı-Kadıköy Belediye Başkanı

Şerdil Dara Odabaşı-Kadıköy Belediye Başkanı

“TARİHE IŞIK TUTAN BİR YAPI”
Hasanpaşa Gazhanesi’nin, Kadıköy için müze ve kültür merkezinden öte bir anlam taşıdığını belirten Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, yapının bölgenin 100 yıllık tarihine ışık tuttuğunu ifade etti.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir