Connect with us

Kültür - Sanat

ULUSAL ÇOCUK YARIŞMASI’NIN KAZANANLARI AÇIKLANDI

Akkuyu Nükleer A.Ş’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlediği “Ulusal Resim Yarışması’nın” dereceye giren çalışmaları belli oldu.

Bu yıl “Temiz Gelecek için Temiz Enerji” temasıyla gerçekleşen Ulusal Resim Yarışması’nda, sera gazı üretmediği için çevreyi koruyacağı ve artan enerji talebini karşılayacağı öngörülen nükleer santrallerin öneminin vurgulanması istenmişti.

150’DEN FAZLA ÇOCUK KATILDI
Türkiye’nin dört bir yanında 150’den fazla çocuğun katıldığı yarışma; 6-14 yaş arasındaki çocuklar arasında, “6-10 yaş” ve “11-14 yaş” olmak üzere iki farklı kategoride online yapıldı. Çocuklardan resmin taranmış hali veya fotoğrafının e-posta ile gönderdi.

İKİ AYRI KATEGORİDE DEĞERLENDİRME
Resimlerin değerlendirmesi ise iki ayrı aşamada gerçekleşti. Katılımcıların başvurularını ilk etapta Akkuyu Nükleer A.Ş Mersin Toplum Bilgilendirme Merkezi’nin çalışanları ve profesyonel bir güzel sanatlar öğretmeni değerlendirdi. Ön değerlendirme sonucunda 30 resmin yer aldığı liste oluşturuldu ve bunlar yarışma jürisindeki onursal temsilcilerin değerlendirmesine sunuldu. Ana jüride Mersin’in yerel kanalı Kanal 33 Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Demirtaş, Anadolu Ajansı Mersin muhabiri Sezgin Pancar, Mersin’in yerel Gülnar’ın Sesi Gazetesi’nin sahibi Yalçın Taşlıalan’ın, Akkuyu Nükleer A.Ş.’den Genel Müdür Basın Sekreteri Vasiliy Korelskiy ve Özel Kalem Müdürü Natalya Konovalova yer aldı.

ONLINE RESİM KURSU HEDİYE
Değerlendirmeler sonucunda her yaş kategorisinde 5 kazanan belirlendi. 6-10 yaş kategorisinde sırasıyla; Ulyana Sezemina, Zeynep Sena Ayhan, Mariia Beliaeva, Cennet Karakaya ve Naz Oralp dereceye girdi. 11-14 yaş kategorisine ise Elif Beren Çalgıcı, Sura Yaşa, Ayselnur Akar, Aleksandra Malysheva ve Arina Daibova adını yazdırdı. Dereceye giren çocuklara ödül olarak, Akkuyu Nükleer A.Ş.’den el sanatları setleri ve hatıra hediyelerin yanı sıra bir aylık online resim kursu da verilecek. Ayrıca yarışmanın tüm katılımcıları da, elektronik ortamda hazırlanan “yarışmaya katılım belgesinin” sahibi olacak.

Katılımcıların resimleri, Akkuyu Nükleer A.Ş.’nin resmi Instagram ve Facebook sayfalarında #akkuyu, #akkuyunükleer, #Akkuyu23Nisan, #TemizGelecekİçinTemizEnerji ve #AkkuyuResimYarışması etiketleriyle paylaşılacak.

 

 

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir