Connect with us

Eğitim

“KENDİ YOLUMUZDA” PROJESİYLE BİR AYDA 40 BİN KADINA EĞİTİM…

Elidor’un Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) ve online eğitim platformu Udemy iş birliğiyle hayata geçirdiği “Kendi Yolumuzda” projesi kapsamında, üniversite hayatları boyunca burs alacak 200 genç kadın belirlendi. “Udemy” üzerinden özel indirimli erişim imkanı sağlayan eğitimlerden ise bir ayda 40 bin genç kadın yararlandı. 

Genç kadınların hayallerine ulaşmasını “eğitimle” desteklemek amacıyla hazırlanan “Elidor & TOG Kendi Yolumuzda Burs Fonu”na başvurular tamamlandı. Udemy eğitimlerine özel indirimle erişim imkanı projenin web sitesinde devam ediyor.

10 KADINDAN 6’SI HAYALLERİNİN ÖNÜNDE ENGEL GÖRÜYOR
Ipsos’un Türkiye genelinde 18-35 yaş aralığındaki bin kadın katılımcıyla yaptığı araştırmaya göre; her 10 genç kadından 6’sı hayallerine giden yolda önünde engeller olduğunu düşünüyor. Genç kadınların engel gördüğü konuların başında “toplumdan yeterince destek görememek”, “hayallerine ortak olunmaması” ve “kadınlara yönelik sınırlayıcı beklentiler” yer alıyor.

YÜZDE 44’Ü MADDİ İMKANSIZLIKLAR NEDENİYLE İSTEDİĞİ EĞİTİMİ ALAMIYOR
Genç kadınların yüzde 44’ü geleceğini şekillendirmek için duygusal desteğe ihtiyaç duyduğunu ancak toplumsal ön yargıların cesaretini kırdığını söylüyor. Yüzde 41’i maddi imkansızlıklar nedeniyle hayalini kurduğu alanda üniversite eğitimi alamadığını ifade ederken her 3 genç kadından 1’i ilerlemek istediği alanda kendini geliştirmek için ihtiyaç duyduğu bilgiye sahip olmadığını belirtiyor. Yüzde 42’si ise geleceklerini şekillendirirken bir yol göstericinin eksikliğini hissediyor; yüzde 29’u geleceği için nasıl bir yol çizmesi gerektiğini bilmiyor.

ONLINE EĞİTİMLER DEVAM EDİYOR
“Kendi Yolumuzda” projesiyle burs desteği ve online eğitimin yanı sıra ücretsiz bir kişisel gelişim programı da hazırlanıyor. Toplum Gönüllüleri Vakfı ve Uluslararası Kadın Araştırmaları Merkezi’nin (ICRW) hazırladığı program, ilerleyen günlerde projenin web sitesi https://kendiyolumuzda.com/ üzerinden genç kadınlarla buluşacak.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir