Connect with us

Dünya Gündemi

VOLKSWAGEN’İN TÜMÜYLE ELEKTRİKLİ İLK SUV’U ID.4, 2020 BİTMEDEN YOLLARDA…

Volkswagen, ID.3’ün ardından ID.4’le elektrikli araç atılımına devam ediyor. ID.4; markanın tümüyle elektrikli ilk SUV’u ve MEB (modüler elektrik platformu) teknolojisine dayalı olarak üretilecek ikinci modeli. Çin, ABD ve Avrupa’da üretilip satılacak. Fiyat, performans ve sürdürülebilirliği bir arada sunuyor.

 

 

2029 yılına kadar 75 civarında tamamen elektrikli model piyasaya sürmeyi ve bu dönemde yaklaşık 26 milyon elektrikli araç satmayı planlayan Alman otomotiv devi Volkswagen’in tümden elektrikli ilk SUV’u ID.4’un uzunluğu 4,58 metre. Bir SUV’un kaslı yapısı ile gelişmiş aerodinamiği birleştiren modelin tasarımı net kesintisiz ve güçlü çizgiler taşıyor.

2020’DE SATIŞA SUNULACAK
Sınırlı sayıda üretilen ID.4; 2020 yılı sona ermeden Türkiye dahil Avrupa ülkelerinde piyasada olacak modelin ID.4 1ST ve ID.4 1ST Max versiyonları ile dört farklı renk seçeneği var.

TASARIMDA YEN İBİR ÇAĞ…
Tamamen elektrikli ID.3 gibi ID.4’ün tasarım unsurları da mobilitede yeni bir çağın başlangıcını simgeliyor. İhtiyaç duyulmadığından araçta radyatör ızgarası yok. Karakteristik farları ve aralarındaki özel ışık imzası, önden görünüme son derece modern bir hava katıyor.

FONKSİYONEL AYDINLATMA SİSTEMİ
Araç; kilidi açıldığında lens modüllerini döndürerek sürücüyü dostça karşılayan, etkileşimli IQ.Light LED Matrix farlara sahip. Bu özellik, ID.4 1ST Max’te standart. Araçtaki kontrol edilebilen akıllı uzun far sistemiyle diğer sürücülere rahatsızlık verilmeden yol parlak bir şekilde aydınlatılabiliyor. 3D LED arka far grupları, içeriden dışarıya doğru çalışan dinamik dönüş sinyaliyle entegre halde. Işığı özellikle homojen ve üç boyutlu görünüyor. Bu ışık, her biri boşlukta serbestçe duran yenilikçi 3D LED’ler tarafından üretiliyor. Fren lambaları X şeklinde yanıyor. Sürücü araca yaklaştığında veya araçtan çıktığında farlar, iki farklı opsiyonda dinamik desenler yayıyor.

SÜRÜŞÜ KOLAY, ÇOK YÖNLÜ VE ATLETİK…
ID.4; sürüşü kolay, çok yönlü ve atletik bir araç. 543 litrelik geniş bagaj hacmi, arka koltuklar katlandığında 1.575 litreye kadar çıkıyor. Tuşlar ve anahtarlar olmadan çalışan gösterge paneli, net ve modern bir görünüm yansıtıyor. IQ. DRIVE çatısı altındaki son teknoloji sürüş asistan sistemlerinin devrede olduğu araç; akıllı ID. Light konsepti sayesinde yolcularla görsel iletişim kuruyor. ID.4’ün arka aksının hemen önünde, tekerleklere 1 vitesli şanzıman aracılığıyla güç sağlayan bir elektrik motoru var.

ID.4 1ST ve ID.4 1ST MAX’IN TEKNİK ÖZELLİKLERİ
Maksimum güç 150 kW / 204 PS
Maksimum tork 310 Nm
1 vitesli şanzıman
Maksimum hız 160 km/s
0-100 km/s 8,5 sn
Batarya gücü, net 77 kWh
Menzil 520 km’ye kadar
Uzunluk 4.584 mm
Genişlik 1.852 mm
Yükseklik 1.612 mm
Aks mesafesi 2.766 mm
Sürtünme katsayısı cd 0,28
Bagaj bölmesi kapasitesi 543 lt (arka koltuklar katlandığında 1.575 lt)

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir