Connect with us

Dünya Gündemi

FERRARI’DEN COVID-19 MÜCADELESİNE EKİPMAN DESTEĞİ…

Ülkesinde bir hayli etkili olan yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı yürütülen mücadeleye kritik önemdeki ekipmanları sağlayarak destek vermeyi amaçlayan İtalyan spor otomotiv devi Ferrari, İtalya’nın Maranello şehrindeki fabrikasında yoğun bakımdaki hastalar için solunum cihazı ve sağlık çalışanlarına yönelik koruyucu maske yapımında kullanılan plastik parçaları üretmeye başladı.

 

Ferrari mühendislerinin geliştirdiği ve prototip otomobiller bölümünde ilave teknolojiler kullanılarak üretilen valflerle, dalış ekipmanları solunum cihazına; bağlantı parçalarıyla da deniz şnorkelleri sağlık çalışanlarını koruyacak maskelere dönüşüyor. Ekipmanlar; Bergamo, Cenova, Modena, Sassuolo ve Bologna yakınlarında bulunan Medicina kasabasındaki hastanelere iletilecek.

 

 

MARES VE SOLID ENERGY İLE İŞ BİRLİĞİ
Ferrari, solunum cihazları için dalış ekipmanı üreticisi Mares; koruyucu maske için de Solid Energy şirketiyle iş birliği yapmakta. Özel tasarlanan valflerin sayesinde dalış ekipmanları, solunum yetmezliği çeken Covid-19 hastalarına bağlanabilecek ve acil durum maskeleriyle uyumlu cihazlar haline geliyor. Solid Energy de Ferrari’nin gönderdiği bağlantı parçalarıyla Decathlon şnorkel maskelerini “enfeksiyona maruz kalan sağlık çalışanlarını koruyucu” yardımcı ekipmana dönüştürüyor. Bu projenin lojistiğini Nuovamacut Gruppo TeamSystem üstleniyor.

 

Spor otomotiv devi Ferrari’nin, İtalya’nın Maranello şehrindeki fabrikası.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir