Connect with us

Sağlık

“COVID-19 TÜRKİYE’DE BİR HAFTA 10 GÜNE PİK YAPABİLİR”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) vakalarının arttığını ancak artış hızında düşüş olduğunu belirterek “Önümüzdeki günlerde plato oluşturması şaşırtıcı olmayacaktır.” dedi. Bakan Koca vefat artış hızında da azalma meydana geldiğini; salgının bir hafta 10 güne Türkiye’de pik yapabileceğini söyledi.

 

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 17 Nisan 2020 Cuma günü yapılan Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından son 24 saatteki 40 bin 270 testte 4353 yeni vaka belirlendiğini ve toplam vaka sayısının 78 bin 546’ya yükseldiğini; 126 yeni kayıpla vefat edenlerin toplam sayısının ise 1769’a çıktığını ve 1542 hastanın iyileştiğini açıkladı.

Sözlerinin başında Covid-19 hastalığının ortaya çıkış ve yayılış hikayesini özetleyen Bakan Koca, vatandaşlardan tedbirlere eskisinden daha sıkı sarılmalarını ve sosyal mesafe ile izolasyon kuralarına uymalarını istedi.

Fahrettin Koca-Sağlık Bakanı

FİLYASYON ORANI YÜZDE 97,5
“Benden bundan önceki konuşmamda en çok filyasyon kelimesini duydunuz. Bize başarı sağlayan yöntemdi. Salgındaki ilk amaç yayılmanın önünü kesmektir. Birinci basamak sağlık örgütlenmesinin önemi ortaya çıktı.” diyen Koca, filyasyon (vakaların temas ettiği kişilerin taranması) sayısının 322 bin 754’e; oranının ise yüzde 97,5’a ulaştığını bildirdi. Koca, Türkiye’de salgın sürecinde şimdiye dek yoğun bakım yatak doluluk oranının yüzde 60’ın üzerinde seyretmediğine dikkati çekti.

Vakalara erken müdahale ettiklerini ve kendi tedavi algoritmalarını oluşturduklarını vurgulayan Koca; ortaya konulan çabalarlar hastaların yoğun bakıma düşme oranı yüzde 11’den 4’e, entübe oranın da 5,71’den 2,43’e gerilediğini dil getirdi.

MİLLETVEKİLLERİNE TEŞEKKÜR
Sağlık çalışanlarını şiddetten korumaya yönelik yasanın Meclis’te grubu bulunan bütün partilerin mutabakatıyla yasalaşmasından memnuniyet duyduklarının altını çizen Koca, milletvekillerine teşekkürlerini iletti.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir