Connect with us

Finans & Ekonomi

TOFAŞ’TAN SİPERLİKLİ MASKE VE ENTÜBASYON KABİNİ DESTEĞİ…

Yeni Tip Koronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle Bursa’daki fabrikasındaki otomotiv üretimine kısa süre ara veren Tofaş, salgınla mücadelede yoğun emek sarf eden sağlık çalışanları için tıbbi destek ekipmanları üretiyor ve İl Sağlık Müdürlükleri koordinasyonuyla ihtiyaç bildiren hastanelere iletiliyor. Şimdiye dek İstanbul, Bursa, Ankara, Balıkesir, Kocaeli, Manisa, Muğla ve İzmir dahil 24 ildeki 63 sağlık kuruluşuna malzeme ulaştırıldı. Tofaş, bu süreçte 578 biyolojik örnek alma ve entübasyon kabini ile 20 bin 146 siperlikli maske imal etti. Ürünleri, Tofaş Ar-Ge’deki uzmanlar tasarladı.

 

 

Cengiz Eroldu-Tofaş CEO’su

Otomotiv firması Tofaş’ın CEO’su Cengiz Eroldu, “Salgınla mücadelede kritik bir yere sahip olan sağlık çalışanlarını koruyucu ekipmanları üretmeyi, Tofaş Ar-Ge ve fabrikamız içindeki yetkinliklerimiz ve tedarik zincirimizin de gücünü değerlendirerek sürdürüyoruz. Sevkiyatları, İl Sağlık Müdürlükleri ile koordinasyon içinde gerçekleştiriyoruz.” dedi.

“NİSAN SONUNA KADAR 50 BİN SİPERLİKLİ MASKE VE 1300 ENTÜBASYON KABİNİ”
Diğer işletmelerin üretimlerinin de hızlıca ve standartlara uygun olması düşüncesiyle ekipmanların tasarımlarını web sitelerinde yayınladıklarını belirten Cengiz Eroldu, şunları söyledi: “Bugüne kadar 8 farklı firma bu tasarımlardan faydalanarak üretime başladı. Hızlı bir şekilde sağlık kuruluşlarından gelen talebe cevap verebilmek için üretim gerçekleştirebilecek diğer firmaları da bu kaynaktan faydalanmaya davet ediyoruz. Tofaş olarak Nisan ayı sonuna kadar 50 bin adet siperlikli maske ile 1300 adet entübasyon ve biyolojik numune alma kabini üretimi gerçekleştirerek, salgına karşı yürütülen seferberliğe destek olmaya devam edeceğiz. Bu birlik ve beraberlik ile yüksek üretim adetlerine ulaşılmasına vesile olacağımıza inanıyorum.”

 

 

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir