Connect with us

Sağlık

“KENDİNİZİ KORUMAK İSTİYORSANIZ, HERKESİN HASTA OLDUĞUNU VARSAYIN”

Yeni tip Koronavirüs (Covid-19) hastalığını yenen Eczacı Bilge Çalışkan’dan tavsiye: “Kendinizi korumak istiyorsanız herkesin hasta olduğunu varsayın. Bir de kendimizin de hasta olduğunu düşünmemiz lazım. Temastan kaçının.”

 

Eczacı Bilge Çalışkan

 

İstanbul Eczacı Odası Yönetim Kurulu Üyesi Bilge Çalışkan, Covid-19 hastalığı sürecinde neler yaşadıklarını anlattı. Eczacı Çalışkan, virüsün kendisine eczacıların alacağı görevlerle ilgili sürekli dışarıda olduğu sırada bulaştığını düşünüyor.

 

 

 

“SANKİ CİĞERİME CAM PARÇASI SAPLANMIŞTI”
Hürriyet Gazetesi’ne konuşan Çalışkan ilk başlarda halsizlik hissediyor: “Başka şikâyetim yoktu. 25 Mart gecesi uyurken göğsümde şiddetli bir ağrıyla uyandım. Sanki birileri cam parçasını ciğerime saplamış gibiydi. O kadar şiddetli bir ağrıydı ki koronavirüs olduğumu anladım.”

Yeni tip Koronavirüs bulaşan ve Covid-19 hastalığına yakalanan bir kişinin akciğer görüntüsü.

“7’NCİ GÜN GÖĞÜS AĞRISI TEKRAR BAŞLADI”
38 yaşındaki Çalışkan’a ertesi gün gittiği hastanede Covid-19 uyumlu pnömoni (zatürre) olduğu söyleniyor: “Evde tedavi görüyordum. Hiç dışarı çıkmadım. Çocuğumla hiç temasım olmadı. 7’nci gün göğüs ağrısı tekrar başladı. Ateşim düşmeyince tekrar hastaneye gittim. Virüsün ciğerlerime yayıldığı tespit edildi.”
2 Nisan’da hastaneye yatırılan Çalışkan’a bir hafta tedavi uygulanıyor ve iyileşmesinin ardından 2 gün sonra taburu ediliyor.

“İYİLEŞME SÜRECİNDE MORAL ÇOK ÖNEMLİ”
“Evde kaldığım dönemde Koronavirüs’ten dolayı insanların hayatını kaybettiğini anlatan haberler moralimi bozuyordu. İnsanlara tavsiyem, eğer hastalanırlarsa bu tarz haberler izlemesinler.” diyen Çalışkan iyileşme sürecinde moralin çok önemli olduğunun altını çizip şunları ifade ediyor: “Kendinizi korumak istiyorsanız herkesin hasta olduğunu varsayın. Bir de kendimizin de hasta olduğunu düşünmemiz lazım. Temastan kaçının. Sosyal mesafe kuralına uyup ellerinizi sık sık yıkayın. Eczaneye gidecek vatandaşlar mutlaka maske taksın. İçeride birileri varsa onun çıkmasını beklesin.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir